23948sdkhjf

Risø DTU skal gøre det rentabelt at investere i vedvarende energi

Som leder af en arbejdsgruppe i et nyt EU-projekt skal Risø DTU være med til finde en mere rentabel og effektiv måde for EU-landene at udbyggede vedvarende energi til 20 % i 2020.
EU har som målsætning at nå 20 % vedvarende energi i medlemslandene i 2020. Det mål skal Risø DTU sammen med 6 forskningsinstitutioner og virksomheder hjælpe med til at indfri via projektet RES4LESS.

Projektet har til formål at få nationale politiske beslutningstagere til at skabe bedre rammer og incitamenter til at øge udnyttelsen af vedvarende energikilder, og derved sætte gang i nye metoder til at fremme vedvarende energikilder ved øget samarbejde mellem medlemsstaterne.
Samtidig skal projektet kortlægge barriererne for effektivt samarbejde i VE målopfyldelsen mellem landene.

Navnet RES4LESS dækker over det noget længere projektnavn”Cost-efficient and sustainable deployment of renewable energy sources towards the EU 20% target by 2020 and beyond”.

Skal analysere tab og gevinster
RES4LESS retter sig mod investorer i VE, elmarkeder, kraftværker og netværksoperatører.

Risø DTU’s arbejde vil bestå i at gennemføre en række beregninger og vurderinger af incitamenter til og barrierer for en fælles indsats mellem to eller flere lande for at øge brugen af vedvarende energi.

- Vi vil f.eks. se på hvor stor en kompensation skal være i forhold til de nationale støttemuligheder og hvad der skal til for at f.eks. gevinster på elmarkederne kan kompensere tab, siger seniorforsker Henrik Klinge Jacobsen, Afdelingen for Systemanalyse, Risø DTU.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078