23948sdkhjf

Energipris til Kolding

Energiforum Danmark tildeler Kolding Kommune ”Energi- og miljøpris” 2011.
I konkurrence med Københavns Lufthavne og Helsingør Energicenter vandt Kolding Kommune dette års ”Energi- og miljøpris” fra Energiforum Danmark.

- Kolding Kommune imponerer og inspirerer. De er hele tiden et nøk foran de fleste andre og hele tiden med på nye initiativer og ideer. Med involveringen i f.eks. grøn erhvervsvækst og Carbon 20 viser Kolding, at en kommune på en positiv og proaktiv måde kan bidrage til energibesparelser blandt borgere og virksomheder, lyder forklaringen om valget af Kolding fra Energiforum Danmarks formand Mads Bo Bojesen.

Konkrete tiltag der bides mærke i er energispare-beregneren ”husets web”, som giver alle borgere konkrete råd om energibesparelser i netop deres hus. Samtidig fremhæves involveringen af de lokale håndværkere i et netværk, hvor de gennem kurser og erfaringsudveksling bliver bedre rustet til at hjælpe deres kunder med at spare på energien – det giver mere beskæftigelse og bedre komfort, en rigtig vinderkombination.

Tæt samarbejde med erhvervslivet
Senes har kommunen sat gang i Carbon 20. Der skal kommunen via Green City-samarbejdet involvere, motivere og hjælpe områdets små og mellemstore virksomheder til at reducere CO2-udledningen med 20 %.

- Vores samarbejde med Business Kolding har været rigtig godt, og deres opbakning og indspil til de mange ideer har været afgørende for at de kunne blive til noget. Rigtig mange håndværksvirksomheder har udtrykt stor tilfredshed med samarbejdet og ytret ønske om at vi skal fortsætte, siger projektleder Merete Valbak, Kolding Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095