23948sdkhjf

Amerikansk delegation fra North Dakota til Inbicon i Kalundborg

En delegation af politikere og repræsentanter fra energi- og landbrugsindustrien i North Dakota i USA besøger DONG Energy’s datterselskab Inbicon for at lære mere om den danske ethanol industri.
Teknologien, som Inbicon anvender til produktionen af 2. generations bioethanol, kan snart komme i anvendelse i USA. Politikere og erhvervsfolk fra North Dakota besøger 10.-12. marts Danmark og DONG Energy’s datterselskab i Kalundborg.

- Hovedformålet med turen er at besøge Inbicons demonstrationsanlæg i Kalundborg, der fremstiller cellulose baseret ethanol, så vi kan få et indtryk af, hvad der skal til for at kommercialisere teknologien i North Dakota i USA, siger Doug Goehring, der er landbrugskommissær i North Dakota.

Blandt de besøgende er også energiselskabet Great River Energy. De ser på mulighederne for at bygge et biomasse-raffinaderi, hvor Inbicon skal levere teknologien.

Stort eksportpotentiale i USA
Hos Inbicon ser man frem til besøget, idet det amerikanske marked har stor betydning. Sidste år vedtog amerikanske lovgivere, at der skal bruges 36 mia. gallons bioethanol om året i 2022. Heraf er 16 mia. cellulose baseret ethanol, som er det, Inbicon producerer.

- Det amerikanske marked er et stort eksportpotentiale for Inbicon. Deres lovgivning giver plads til en stærk satsning på cellulose baseret ethanol. Hos Inbicon har vi arbejdet med teknologien siden 2003, og vi har bevist, at vores tilgang virker, så vi er klar til det amerikanske marked, siger Michael Persson, Vice President i Inbicon.

Udover at besøge Inbicon, skal den amerikanske delegation også besøge DONG Energy's Avedøreværk samt Borreby Gods for at se på halmindvinding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125