23948sdkhjf

Syd Energi forventer havmøller giver store ordrer

SE skal samle det landbaserede vekselstrømkabel, som fører vindmøllestrøm fra Anholt-parken fra Grenaa til Trige. Energiselskabet venter flere lignende ordre, når Danmarks vindmøllekapacitet udvides de kommende år.
General Cable Group har valgt Syd Energi, SE, som samarbejdspartner, til at samle det 50 km lange højspændingskabel, der skal transportere energien fra den kommende havmøllepark ved Anholt fra Grenaa til transformatorstationen ved Trige. Opgaven udføres for Energinet.dk og forventes afsluttet i efteråret 2011.

- Vi er utrolig glade for, at General Cable Group har valgt SE som samarbejdspartnere på dette projekt. Vi har igennem en årrække styrket vores kompetencer indenfor håndtering af jordlagte højspændingskabler, og denne opgave giver anledning til at styrke vores erfaring og kompetencer yderligere, fortæller Ole Fruekilde Madsen, direktør for SE Entreprise.

Med sine 220 kV er højspændingskablet det hidtil længste vekselstrømskabel i dansk jord med den spænding. Tidligere har kablerne til tilslutningen af store havvindmølleparker været på henholdsvis 150 eller 132 kV.

Spændende fremtidsperspektiver
Kabelanlægget består af 3 parallelle kabler som samlet bliver på 150 km. Kablet skal løbe i en ca. 50 km lang graverende fra Grenå til Trige i 3 spor. Kablerne nedlægges i længder á ca. 1 km. og det er samlingen af disse mindre kabler, i såkaldte muffer, som SE er blevet udset til at sikre.

SE ha erfaring med at håndtere jordlagte højspændingskabler bl.a. fra vindmølleparkerne Horns Rev 1 og 2, og det har været afgørende for valget.

SE ser store perspektiver indenfor dette nicheområde. Det skyldes bl.a. at regeringen med deres nye Energistrategi 2050, ønsker at udbygge vindmøllekapaciteten i Danmark massivt, ligesom energi- og klimaministeren tidligere har givet udtryk for, at alle højspændingsledninger, der i dag er luftledninger, i fremtiden lægges i jorden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094