23948sdkhjf

Forsyningspligten afskaffes ikke endnu

En ny undersøgelse slår fast, at private elkunder ikke har oplevet økonomiske gevinster ved liberaliseringen af elmarkedet for snart 8 år siden. Årsagen er den såkaldte forsyningspligtsstrøm.
De økonomiske gevinster ved liberalisering af elmarkedet begrænses af forsyningspligtstrømmen. Det er konklusionen af en netop offentliggjort undersøgelse fra Klima- og energiministeriet.

Undersøgelsen, som ligger i forlængelse af en rapport fra Ea energianalyse fra 2010, viser, at under 5 % af elkunderne aktivt har skiftet elsleskab.

De klare konklusioner til trods vil Klima- og energiminister Lykke Friis først se på en ændring af forsyningspligten i når der tages fast på forhandlingerne i forlængelse af regeringens Energistrategi 2050, men siger til JyllandsPosten, at meget tyder på, at forsyningspligten vil blive lempet.

Prissikring ofte økonomisk uhensigtsmæssigt
Blandt konklusionerne i Ea energianalyses rapport fra 2010 var, at elselskabernes behov for at købe strøm til at sikre forsyningen holdt priserne på et højere niveau end nødvendigt.

Ved at købe strøm dag efter dag går elselskaberne glip af de besparelser, som kan opnås ved at købe strøm, når den er billigst.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093