23948sdkhjf

Ny Vestas-mølle bliver ikke gear-løs

Vindmølleproducenten holder fast i den kendte teknologi i koncernens nye havvindmølle.
Den 30. marts løfter Vestas sløret for sin nye 6 MW store havvindmølle. Men allerede nu er dagbladet Børsen kommet i besiddelse af oplysninger om den nye vindmølle.

Kilder tæt på udviklingsprocessen afslører overfor avisen, at møllen er konstrueret med gearkasse og dermed ikke med direct drive teknologi, som mange konkurrenter ellers er begyndt at lancere.

Problemer med gearkasser
Hos Vestas vil direktør for offshore-segmentet, Anders Søe-Jensen, ikke kommentere oplysningerne, men henviser blot til den officielle lancering senere på måneden.

For nogle er det formentlig overraskende, at Vestas holder fast i at bruge gearkasser i sine havvindmøller. Koncernen havde store udgifter til udskiftning af netop gearkasser i havmølleparken Horns Rev I, og i 2007 trak man koncernens flagskib, V90-møllen til offshore-brug, ud af markedet på grund af gearproblemer.

Vestas’ forsknings- og udviklingschef, Finn Strøm Madsen, har dog tidligere forsvaret brugen af gearkasser. Han henviser blandt andet til undersøgelser, der viser, at blot 5 % af de tekniske problemer på havvindmøllerne stammer fra gearkasserne. Til gengæld er fejl i elektriske komponenter langt mere almindelige, og netop direct drive-møllerne har langt flere af disse komponenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156