23948sdkhjf

DONG udskifter biomasse med kul

For at sikre den mest optimale forbrænding ombygger DONG Energy Avedøreværkets blok 2 til at fyre med kul i stedet for biomasse.
Regeringens plan for omlægningen af energiproduktionen, som er indeholdt i den nyligt præsenterede 'Energistrategi 2050', er klar; Vedvarende, grønne energikilder som biomasse og vind skal erstatte kul og gas.

Derfor kan det virke paradoksalt, at statsejede DONG Energy nu ombygger det nyeste biomasseanlæg i Danmark, Avedøreværket, til at fyre med kul. Fra d. 1. april vil der således blive fyret med kul i værkets blok 2. Det skriver Jyllandsposten.

Grundlaget for at øge brugen af kul i København er en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Bedst for klimaet
Beslutningen får voldsom kritik, blandt andet fra SF, som efterlyser en forklaring på, hvorfor, at man vælger at ombygge det biomassefyrede Avedøreværk, der stolt blev vist frem under klimatopmødet COP15.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil klimaets bedste, lyder forklaringen fra direktør i DONG Energy, Anders Eldreup, der er uforstående overfor kritikkerne.

Med ombygningen sikrere DONG, at selskabet foretager den mest optimale forbrænding af kul. Ved at øge brugen af kul på Avedøreværket reducerer DONG CO2-udledningen med 140.000 ton året i forhold til, hvis der blev fyret med samme mængde kul på et af selskabets 9 andre værker.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125