23948sdkhjf

AT Solar brager igennem: Nu skal vi ud og sparke røv

Ordrebogen er fyldt med massevis af megawatt sol

For godt et år siden indgik solcellevirksomheden AT Solar et samarbejde med Better Energy. Eller rettere Better Energy købte sig ind i ejerkredsen bag AT Solar.

Opkøbet skulle give AT Solar flere muskler at spille med – hvilket betød af selskaberne ville få mulighed for at byde ind på flere typer af anlæg – både tagbaserede og markanlæg – samtidig med at man fik mulighed for at lægge en mere integreret tilgang for dagen, hvor arbejdet med projekterne ville omfatte alle områder af et solcelleanlægs livscyklus fra udvikling og projektering til drift og vedligehold.

Her godt et år inde i det nye partnerskab har AT Solar offentliggjort et meget fint regnskab for 2017.

Bruttoresultatet landede på 11,2 mio. kr. mod 5,3 mio. kr. i 2016, mens der på bundlinjen er sket næsten en otte-dobling fra 567.000 kroner til 4,5 mio. kr.

Forklaringen på det gode resultat skal findes to steder.

- En del af årsagen er, at vi 2017 lavede et strategisk partnerskab med Better Energy og siden har bygget store solcelleparker for dem. Samtidig har vi haft en almindelig vækst i vores basisforretning som tæller tagbaserede anlæg. Så almindelig fremgang og så de store opgaver fra Better Energy er forklaringen, fortæller adm. direktør hos AT Solar Nicolai F. Andresen.

Af de store anlæg, der har skubbet gevaldigt til fremgangen hos AT Solar, kan nævnes 50 MW i Nees i Vestjylland og 10 MW på Lolland.

Partnerskab bon’er ud
Partnerskabet med Better Energy kører fortrinligt, fortæller Nicolai F. Andresen. På den konto er der allerede tikket en del ordrer ind for 2018.

Der skal blandt andet storskala anlæg i Danmark, Ukraine, Polen og Holland i indeværende år.

- Alle de her opgaver er nogen vi har fået qua vores samarbejde med Better Energy og det fungerer bare rigtig godt. Vi er et rigtigt stærkt team, og det har givet godt, at vi har samlet alt under ét tag. Vi vil være en komplet leverandør, hvor vi står for det hele - fra finansieringsdelen til udviklingen og projekteringen over etableringen til idriftsættelse og service, forklarer Nicolai F. Andresen, der ikke kun ser en fremtid i de store mark-anlæg.

- Vi ser, at der sker noget på området for tag-anlæg. Der kigger vi ind i en ordrepipline på 75 millioner, der skal færdiggøres i indeværende år, fortæller Nicolai F. Andresen.

Fordobling af omsætningen
Med et ret godt resultat i 2017 er banen lige som kridtet op for 2018.

- Vi forventer at fordoble både omsætning og bundlinje, siger Nicolai F. andresen.

Han forventer, at AT Solar og Better Energy går en travl tid i møde.

- Vindindustrien siger, at sol er en af deres største konkurrenter. Det er vi fuldstændig enige i. Nu har vi gået og øvet på det her i mange år. Nu skal vi ud og sparke røv i de teknologineutrale udbud, slutter han.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078