23948sdkhjf

Aalborg Kommunes Elforsyning solgt

Himmerlands Elforsyning, HEF, har fået accepteret et købstilbud på 900 millioner for Aalborg Kommunes Elforsyning, AKE.
Aalborg Byråd vedtog mandag at sælge Aalborg Kommunes Elforsyning AKE Net og AKE Forsyning A/S til HEF Himmerlands Elforsyning. Købssummen er på 900 mio. kr.

Den økonomiske overtagelse sker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2011, mens selve overdragelsen forventes at ske pr. 1. juni 2011.

- Jeg er glad for, at salget nu er afsluttet, og jeg er meget tilfreds med det opnåede bud. Der har fra begyndelsen været stor interesse for salget af AKE, både fordi der er tale om en veldreven forretning, et veludbygget elforsyningsanlæg og en flok meget dygtige medarbejdere, og der har igennem hele salgsprocessen være flere meget interesserede købere, fortæller borgmester Henning G. Jensen.

Glad køber
Og også hos bestyrelsesformanden for HEF er der tilfredshed med den netop afsluttede handel:

- Vi er i HEF meget glade for, at Aalborg Kommune valgte os som køber. Generelt går udviklingen mod større enheder inden for elsektoren, og med købet af AKE bliver vi næsten dobbelt så store. Vi har med købet sikret os en strategisk position som Nordjyllands største elselskab med ca. 140.000 netkunder. Hertil kommer, at vi gennem Energi Nord, som vi driver i samarbejde med elselskaberne ENV og ESV, har ca. 215.000 elkunder i området fra Hobro til Skagen, konstaterer bestyrelsesformand i HEF, Jens Kr. Larsen.

AKE Net distribuerer el til det meste af Aalborg by, store dele af Nørresundby og til Aalborg Lufthavn, og selskabet har i alt 62.000 målere. Elforbrugerne kommer ikke til at mærke større ændringer ved salget, idet taksterne – bortset fra den almindelige pristalsregulering og bortfald af en renterabat – vil forblive uændrede indtil 2013. Herefter vil forbrugerne få samme takster som HEF´s nuværende forbrugere. Købet omfatter også, at godt 50 medarbejdere overgår til HEF, hvor de er sikret ansættelsesgaranti de næste to år.

Salgssum giver udviklingsmuligheder
For forslaget om at sælge Elforsyningen stemte Socialdemokraterne, Venstre og Konservative, mens Radikale, SF og Dansk Folkeparti stemte imod salget.

Blandt de partier, der har stemt for salget af AKE, er der enighed om, at der for Aalborg Kommune er tale om et godt salg, idet der er tilfredshed med prisen.

- Salgsprisen giver Aalborg en økonomisk indsprøjtning og kan være med til at sikre og skabe endnu mere udvikling i byen. Desuden er det en stor fordel for Aalborg Kommune, at regionens absolut største elselskab får hovedsæde i Aalborg. Der bliver nemlig tale om en stor og attraktiv vidensarbejdsplads med store udviklingsmuligheder, hvilket er til gavn for erhvervsudviklingen i Aalborg og dermed for resten af landsdelen, siger borgmester Henning G. Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078