Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Økonomisk støtte til husstandsvindmøller

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kr.

Miljøminister Karen Ellemann har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om, at Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kroner.

Det er tidligere kommer frem, at testcentret efter planen skal drives af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Husstandsvindmøllernes Brancheforening.

Importører og producenter kan teste møller
Etableringsomkostningerne for et testcenter for husstandsvindmøller er anslået 14,4 mio. kr. Staten siger altså nu god for sine godt 50% af omkostningerne. Derudover skal Vækstforum stå for 10% af udgifterne og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi de resterende 40%.

Læs også: Minister går ind i sag om husstandsvindmøller

Et testcenter for husstandsvindmøller skal ligesom det nationale testcenter i Østerild og de mange nye testpladser for store vindmøller give mulighed for, at fabrikanter og importører kan få testet og certificeret deres produkter efter danske og internationale krav.

Husstandsvindmøllernes Brancheforening har indledt et samarbejde med Aalborg Universitet og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi om at etablere et testcenter for husstandsvindmøller. Thisted Kommune er positive overfor en eventuel placering af testcenteret hos dem.

Kommentarer

Holger Skjerning
Små vindmøller med maksimal effekt på 6 kW kan afregne efter "Netto-måler-princippet". - En sådan mølle producerer ca. 11.000 kWh/år.
Det betyder, at ejeren kan sende overskydende el ud på nettet, og få afregnet med fuld takst (1,90 kr/kWh). Hans eget forbrug betales kun med den faste afgift. Når året er gået, beregnes hvor megen energi, møllen har leveret (netto) til elnettet. For denne strøm modtager han 60 øre/kWh i 10 år og derefter 40 øre/kWh.
Vi andre elbrugere betaler altså dels hans eget forbrug med 1,90 kr/kWh dels 60 øre/kWh for overskuds-strømmen, som er ca. 7.000 kWh. Udgift for samfundet, ca. 11.800 kr om året hver år i 10 år, derefter kun 10.400 kr/år.
Produktionsprisen for strøm fra kul, olie, gas og kernekraft er ca. 30 øre/kWh, så hvis vi fortsætter med vindmøllebygningen, vil det koste samfundet enorme summer hvert år.
Det bør politikerne vide, før de vælger at støtte også husstands-møllerne.
Problemet er dog foreløbig ikke stort, da der går ca. 500 husstandmøller på en stor havvindmølle!!

Holger Skjerning
Undskyld! - Mit indlæg blev lagt ind to gange, så jeg slettede gentagelsen!
HS

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 8.000 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Vestas klar til offensiv i Kina

21. oktober 2014 10:00

Vindmølleproducentens populære 2 MW-møller skal sikre tiltrængt fremgang på det enorme kinesiske marked.

10 tips til takt og tone i russisk business

21. oktober 2014 09:56

Det er højaktuelt for dansk erhvervsliv at sætte sig ind i Rusland og forstå, hvor russerne kommer fra, hvordan de tænker, og hvordan vi bedst kan samarbejde med dem. En kulturtræner og Ruslands-ekspert giver her ti bud på, hvordan man etablerer den perfekte relation i russisk business.

LED-gadelys i Esbjerg sat ud af spillet

21. oktober 2014 09:49

Lynnedslag har ødelagt 400-500 LED-gadelamper og mørkelagt større dele af Esbjerg Kommune. Og der kan gå en rum tid, før der igen er lys i gaderne, lyskilden er nemlig i restordre hos producenten Phillips.

Kæmpe solcelleanlæg på vej mellem Herning og Holstebro

21. oktober 2014 09:23

2 kommentar(er) Solenergi Danmark barsler med endnu et stort solcelleprojekt. Denne gang er det 175 hektar jord på en række marker mellem Herning og Holstebro, der er udset til det omfattende energiprojekt.

Effektiv energi- og klimapolitik i sigte

21. oktober 2014 08:49

Sidst i denne uge diskuterer Det Europæiske Råd energi- og klimaindsatsen frem mod 2030. Europa kan meget vel være på vej mod en mere ambitiøs og balanceret indsats end nogensinde før.

Rekordstor interesse for oliejagt i Nordsøen

21. oktober 2014 08:12

Energistyrelsen har modtaget 25 ansøgninger i 7. udbudsrunde fra olieselskaber, der vil søge efter olie og gas i Nordsøen. Det er flere ansøgninger end i de tidligere runder, der har været afholdt.Se alleMedlemmernes egne nyheder

DSB profiterer af L-AUS e-learning

21. oktober 2014 10:39
Rybners Kursuscenter

DSB lægger et lovpligtigt kursus om til e-learning. Det giver langt større fleksibilitet og færre omkostninger. Medarbejderne er godt tilfredse.

Tekstilbaseret ventilation i he­likop­ter-pers­pektiv

21. oktober 2014 10:23
KE Fibertec AS

Bel Air Aviation i Esbjerg indviede i september måned 2014 deres nye domicil og he­likop­ter-han­gar med plads til fem helikoptere. I hangaren blev der m ...

50% ef­fekti­vitets­forø­gelse hos Babcock & Wilcox Vølund

21. oktober 2014 10:24
Fyns Kran Udstyr A/S

Hånd­terings­tiden med tunge metalplader blev halveret hos Babcock & Wilcox Vølund med en vakuumløsning fra Fyns Kran Udstyr.

21. oktober 2014
20. oktober 2014