Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Økonomisk støtte til husstandsvindmøller

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kr.

Miljøminister Karen Ellemann har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om, at Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kroner.

Det er tidligere kommer frem, at testcentret efter planen skal drives af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Husstandsvindmøllernes Brancheforening.

Importører og producenter kan teste møller
Etableringsomkostningerne for et testcenter for husstandsvindmøller er anslået 14,4 mio. kr. Staten siger altså nu god for sine godt 50% af omkostningerne. Derudover skal Vækstforum stå for 10% af udgifterne og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi de resterende 40%.

Læs også: Minister går ind i sag om husstandsvindmøller

Et testcenter for husstandsvindmøller skal ligesom det nationale testcenter i Østerild og de mange nye testpladser for store vindmøller give mulighed for, at fabrikanter og importører kan få testet og certificeret deres produkter efter danske og internationale krav.

Husstandsvindmøllernes Brancheforening har indledt et samarbejde med Aalborg Universitet og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi om at etablere et testcenter for husstandsvindmøller. Thisted Kommune er positive overfor en eventuel placering af testcenteret hos dem.

Kommentarer

Holger Skjerning
Små vindmøller med maksimal effekt på 6 kW kan afregne efter "Netto-måler-princippet". - En sådan mølle producerer ca. 11.000 kWh/år.
Det betyder, at ejeren kan sende overskydende el ud på nettet, og få afregnet med fuld takst (1,90 kr/kWh). Hans eget forbrug betales kun med den faste afgift. Når året er gået, beregnes hvor megen energi, møllen har leveret (netto) til elnettet. For denne strøm modtager han 60 øre/kWh i 10 år og derefter 40 øre/kWh.
Vi andre elbrugere betaler altså dels hans eget forbrug med 1,90 kr/kWh dels 60 øre/kWh for overskuds-strømmen, som er ca. 7.000 kWh. Udgift for samfundet, ca. 11.800 kr om året hver år i 10 år, derefter kun 10.400 kr/år.
Produktionsprisen for strøm fra kul, olie, gas og kernekraft er ca. 30 øre/kWh, så hvis vi fortsætter med vindmøllebygningen, vil det koste samfundet enorme summer hvert år.
Det bør politikerne vide, før de vælger at støtte også husstands-møllerne.
Problemet er dog foreløbig ikke stort, da der går ca. 500 husstandmøller på en stor havvindmølle!!

Holger Skjerning
Undskyld! - Mit indlæg blev lagt ind to gange, så jeg slettede gentagelsen!
HS

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 8.018 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

Klumme: Klumme: Nettomålingsordningen og selvforsyning med solceller og husstandsvindmøller skal genindføres

12. september 2014 07:00

2 kommentar(er) Selvfølgelig skal der forskes i og udvikles nye energiteknologier. Alligevel ser det bagvendt ud, at det statslige EUPD-program stadig fremmer udviklingen af helt nye typer solcelleanlæg, samtidig med at staten i 2012 standsede for opstillingen af de billige, driftssikre og langtidsholdbare krystallinske solceller samt husstandsvindmøller.

Dansk-kinesisk energisamarbejde er en succes

11. september 2014 13:37

Dansk knowhow om vedvarende energi og teknologi er i høj kurs i Kina. Derfor er Danmark lige nu i en unik position til at hjælpe Kina, verdens største CO2-udleder, i en grønnere retning.

Nyt om navne: Viborg-borgmester ny formand i HMN-koncernen

11. september 2014 12:20

De to selskaber HMN Gassalg A/S og HMN Gashandel A/S, som begge er en del af HMN Naturgas-koncernen, har fået ny bestyrelsesformand.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Palletanke til alle formål

12. september 2014 10:24
Olitec Packaging Solutions A/S

Olitec Packaging Solutions har både fødevare- og UN-godkendte palletanke i 3 størrelser. Fås også med print, påsatte labels eller i specialfarve for l ...

Vidste du...

12. september 2014 00:00
Batco Nordic ApS

at du nu også kan få arbejdsradioer med indbygget BLUETOOTH som kan videresende din egen musik medens du arbejder eller bruges som håndfrit samtaleanl ...

Danmarks billigste opbevaring

12. september 2014 09:20
VEGA A/S

mangler du plads, så er vi det rette valg. Indtil d. 1 november kan du lige nu spare helt op til 50 % på dit opbevaringsrum.

11. september 2014
10. september 2014