Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Økonomisk støtte til husstandsvindmøller

- Af Lars Dalsgård Pedersen

Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kr.

Miljøminister Karen Ellemann har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om, at Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kroner.

Det er tidligere kommer frem, at testcentret efter planen skal drives af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Husstandsvindmøllernes Brancheforening.

Importører og producenter kan teste møller
Etableringsomkostningerne for et testcenter for husstandsvindmøller er anslået 14,4 mio. kr. Staten siger altså nu god for sine godt 50% af omkostningerne. Derudover skal Vækstforum stå for 10% af udgifterne og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi de resterende 40%.

Læs også: Hvide Sande vinder europæisk solpris

Et testcenter for husstandsvindmøller skal ligesom det nationale testcenter i Østerild og de mange nye testpladser for store vindmøller give mulighed for, at fabrikanter og importører kan få testet og certificeret deres produkter efter danske og internationale krav.

Husstandsvindmøllernes Brancheforening har indledt et samarbejde med Aalborg Universitet og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi om at etablere et testcenter for husstandsvindmøller. Thisted Kommune er positive overfor en eventuel placering af testcenteret hos dem.

Kommentarer

Holger Skjerning
Små vindmøller med maksimal effekt på 6 kW kan afregne efter "Netto-måler-princippet". - En sådan mølle producerer ca. 11.000 kWh/år.
Det betyder, at ejeren kan sende overskydende el ud på nettet, og få afregnet med fuld takst (1,90 kr/kWh). Hans eget forbrug betales kun med den faste afgift. Når året er gået, beregnes hvor megen energi, møllen har leveret (netto) til elnettet. For denne strøm modtager han 60 øre/kWh i 10 år og derefter 40 øre/kWh.
Vi andre elbrugere betaler altså dels hans eget forbrug med 1,90 kr/kWh dels 60 øre/kWh for overskuds-strømmen, som er ca. 7.000 kWh. Udgift for samfundet, ca. 11.800 kr om året hver år i 10 år, derefter kun 10.400 kr/år.
Produktionsprisen for strøm fra kul, olie, gas og kernekraft er ca. 30 øre/kWh, så hvis vi fortsætter med vindmøllebygningen, vil det koste samfundet enorme summer hvert år.
Det bør politikerne vide, før de vælger at støtte også husstands-møllerne.
Problemet er dog foreløbig ikke stort, da der går ca. 500 husstandmøller på en stor havvindmølle!!

Holger Skjerning
Undskyld! - Mit indlæg blev lagt ind to gange, så jeg slettede gentagelsen!
HS

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 7.888 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Hvad agter du at stemme ved folkeafstemningen om den fælles patentdomstol den 25. maj 2014?
Kommentarer (0) | Se tidligere

Rambøll køber finske specilister

23. april 2014 08:48

Rambøll har købt 435 specialister indenfor blandt andet byggeri og projektledelse af finske Pöyry. Der med bliver Rambøll den største rådgivende ingeniørvirksomhed med den mest omfattende tilstedeværelse i Finland.

Påskesolen lunede for fjernvarmeforbrugerne

23. april 2014 06:56

Landets 47 store solvarmeanlæg hos fjernvarmeværker arbejdede på højtryk i påsken. I Oksbøl dækkede eftermiddagssolen således stort set alle 1200 husstandes varmebehov, selv om temperaturen i nattetimerne nåede under frysepunktet.

Klumme: Klumme: Forsyningssikkerhed er grøn energi

23. april 2014 07:00

Naturgassen er blevet en så knap og vital ressource, at den nu er medie for international krise mellem Rusland og Ukraine – og vesten. EU-landene vurderes at have naturgas til 3-4 uger, derefter er lagrene brugt op, hvis Rusland lukker for hanen.Se alleMedlemmernes egne nyheder

Prøv Danmarks første tavlebygger-App

23. april 2014 11:36
Titech Electric A/S

Kom forbi Titechs stand AF-6031 på El & Teknik og prøv vores tav­lebyg­ger-App, hvor du i messedagene får 10% rabat på eltavler bestilt via App´en.

Magnetbånd med ekstra høj magnetisme

23. april 2014 10:34
Larko Magnet International ApS

Produktnyhed: Specialudviklet magnetbånd i neodym for endnu stærkere magnetisme og holdekraft. Læs mere her.

icoVIT exclusiv - nyt oliefyr fra Vaillant

23. april 2014 11:21
Vaillant A/S

Nyt super-effektivt oliefyr fra Vaillant: icoVIT exclusiv i 3 y­delsess­tørrel­ser

23. april 2014
22. april 2014