Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Økonomisk støtte til husstandsvindmøller

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kr.

Miljøminister Karen Ellemann har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om, at Miljøministeriet vil støtte et testcenter for husstandsvindmøller med 7,3 mio. kroner.

Det er tidligere kommer frem, at testcentret efter planen skal drives af Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi og Husstandsvindmøllernes Brancheforening.

Importører og producenter kan teste møller
Etableringsomkostningerne for et testcenter for husstandsvindmøller er anslået 14,4 mio. kr. Staten siger altså nu god for sine godt 50% af omkostningerne. Derudover skal Vækstforum stå for 10% af udgifterne og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi de resterende 40%.

Læs også: Minister går ind i sag om husstandsvindmøller

Et testcenter for husstandsvindmøller skal ligesom det nationale testcenter i Østerild og de mange nye testpladser for store vindmøller give mulighed for, at fabrikanter og importører kan få testet og certificeret deres produkter efter danske og internationale krav.

Husstandsvindmøllernes Brancheforening har indledt et samarbejde med Aalborg Universitet og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi om at etablere et testcenter for husstandsvindmøller. Thisted Kommune er positive overfor en eventuel placering af testcenteret hos dem.

Kommentarer

Holger Skjerning
Små vindmøller med maksimal effekt på 6 kW kan afregne efter "Netto-måler-princippet". - En sådan mølle producerer ca. 11.000 kWh/år.
Det betyder, at ejeren kan sende overskydende el ud på nettet, og få afregnet med fuld takst (1,90 kr/kWh). Hans eget forbrug betales kun med den faste afgift. Når året er gået, beregnes hvor megen energi, møllen har leveret (netto) til elnettet. For denne strøm modtager han 60 øre/kWh i 10 år og derefter 40 øre/kWh.
Vi andre elbrugere betaler altså dels hans eget forbrug med 1,90 kr/kWh dels 60 øre/kWh for overskuds-strømmen, som er ca. 7.000 kWh. Udgift for samfundet, ca. 11.800 kr om året hver år i 10 år, derefter kun 10.400 kr/år.
Produktionsprisen for strøm fra kul, olie, gas og kernekraft er ca. 30 øre/kWh, så hvis vi fortsætter med vindmøllebygningen, vil det koste samfundet enorme summer hvert år.
Det bør politikerne vide, før de vælger at støtte også husstands-møllerne.
Problemet er dog foreløbig ikke stort, da der går ca. 500 husstandmøller på en stor havvindmølle!!

Holger Skjerning
Undskyld! - Mit indlæg blev lagt ind to gange, så jeg slettede gentagelsen!
HS

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 8.061 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ledige pladser: Gå-hjem-møde om mikro- og na­nostruk­ture­rede overflader

20. november 2014 21:39
FORCE Technology

Danmarks Nationale Met­rolo­giins­titut, DFM og FORCE Technology indbyder til gå-hjem-møde, hvor du kan høre om resultaterne opnået indenfor aktiviteten ...

Dosering ned til mindre end 1 liter pr. time ved 8 bars konstant tryk, med forstærket slange design?

20. november 2014 09:56
VERDER A/S

Denne nye HPLV (High Pressure – Low Volume) slange doserings pumpe kan pumpe mængder ned til mindre end 1 liter pr.time ved 8 bars tryk (max.) ved hjælp af et forstærket slange design.

Ny DBI Vejledning om Brand­bekæm­pelse­sudstyr

20. november 2014 12:15
DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

I tilfælde af brand er det vigtigt, at bygningens brand­bekæm­pelse­sudstyr er korrekt installeret og anvendes efter hensigten. DBI’s nye Vejledning 38, Brand­bekæm­pelse­sudstyr anviser hvordan.

Alt i bolte, skruer, gevindstænger mv. til en god pris

20. november 2014 09:04
Wasi Inox Danmark ApS

Hvis du har brug for rustfri befæstelse, er det en god idé at bestille vores rustfrie hovedkatalog og samtidig få et rigtig godt tilbud på de produkter, du bruger i din hverdag.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

20. november 2014 08:52
Gaspoint Nordic A/S

Prisen på naturgas til levering 20/11/2014 er: 23,202 EUR/MWh svarende til 2,100 DKK/Nm3.

AVN Hydraulik er med på Ajour2014

20. november 2014 08:59
AVN Gruppen

Mød os på messen i Odense den 27. - 28. november - Stand 4809