23948sdkhjf

750 millioner til finansiering af vindmøller

Nykredit vil sætte finansiering af vindmøller i system med en finansieringsmodel, som skal give realkreditinstituttet 40% af finansieringsmarkedet for vindmøller.
Den kapitalkrævende vindmøllebranche ser ud til at få lettere adgang til finansiering.

Nykredit ser finansiering af vindmøller som et stort nyt forretningsområde. Med en ny finansieringsmodel specifikt rettet mod vindmølleindustrien vil Nykredit sætte finansiering af vindmøller i system.

- Vi håber, at vi kan være med til at løsne op på det finansieringsproblem, der har været inden for vindmøller, siger Henrik Rasmussen, erhvervsdirektør i Nykredit til Børsen.

Finansiering af 100 megawatt årligt
Målsætningen for finansieringens omfang er klart:

- Min forventning er, at vi kan finansiere vindmøller for omkring 750 mio. kr. om året. Det svarer til 100 megawatt vindmøller, da man vurderer, at en vindmølles nettoværdi er omkring 7,5 mio. kr. pr megawatt, den kan producere, siger Henrik Rasmussen.

Finansieringsordningen er rettet mod mellemstore og store vindmøller på minimum 1,5-2 MW. Til gengæld er det af mindre betydning, om vindmøllerne er placeret på land eller vand.

Forhåbningsfulde producenter
Udsigten til lettere adgang til finansiering er noget der vækker glæde i vindmølleindustrien:

- Det lyder meget spændende, at Nykredit går ind på dette område. Det er meget positivt, for det er nødvendigt for at løfte de store udfordringer med at finansiere de fremtidige vindmølleprojekter, siger direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg.

80 % finansiering
Nykredit sigter mod at få ca. 40 % af markedet for finansiering af vindmøller – ligesom realkreditinstiutttet har det på erhvervsejendomsmarkedet.

Det er muligt for Nykredit at yde realkreditlån til vindmøller, da det betragtes som bygninger i Danmark. Finansieringsmodellens hovedtræk er også klar:

- Vi tilbyder at finansiere 80% af vindmøllen fordelt mellem 60% realkreditlån og 20% banklån. Men kunden er også velkommen til at finansiere bankdelen i andre pengeinstitutter, siger Henrik Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156