23948sdkhjf

Kinesisk vindmølleproducent vil bygge kæmpemølle nær Frederikshavn

Envision Energy ser ud til at få tilladelse til at opstille en testvindmølle ved Gærum nær Frederikshavn. Planen er at etablere en mindre fabrik i forbindelse med møllen.
Vindmølleproducenten Envision Energy ønsker at opstille en prototype af virksomhedens nyeste GC-1 vindmølle, som har en højde på 150 meter, ved Gærum i Frederikshavn Kommune.

Planen har fået opbakning af Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, som onsdag d. 2. februar besluttede at gå videre med planlægning for placering af prototypemøllen.

Prototypemøllen, som Envision vil bygge er en offshorevindmølle, som nu skal testes på land, inden der gås videre med en mølle til havs.

Vil bygge en mindre fabrik
I forbindelse med prototypemøllen vil Envision bygge en mindre fabrik, som ventes at få mellem 5 og 12 ansatte. Den lille virksomhed ventes at kunne startes op i august 2011.

Envision har valgt Gærum, fordi placeringen er tæt på havnen i Frederikshavn, som betegnes som en god udskibningshavn for de offshoremøller, prototypen gerne skulle bane vejen for.

Testperioden for prototypemøllen vil være på minimum 3 år, og efter 5 år vil møllen kunne sælges eller nedtages.

Kinesisk producent med udvikling i Danmark
Envision Energy har hovedkvarter i Kina, men har placeret et innovationscenter i Silkeborg, hvor prototypemøllen også er udviklet.

Der er tale om en tovinget 3,6 MW-mølle, uden gearkasse og med en permanent magnet generator, som er Envision’s svar på næste generation af offshorevindmøller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078