23948sdkhjf

En gasfyret absorptionsvarmepumpe finder sin plads i Klokkerholm

Dansk Fjernvarmes tænketank Grøn Energi deltager sammen med Dansk Gasteknisk Center og Aktive Energi Anlæg (AEA) i et EUDP-støttet projekt omkring direkte gasfyrede absorptionsvarmepumper.

Projektet skal undersøge, hvordan direkte gasfyrede absorptionsvarmepumper kan indgå i et fjernvarmesystem.

Foruden de tre projektpartnere deltager en følgegruppe bestående af fire fjernvarmeselskaber, heriblandt Hjallerup Fjernvarme, hvor AEA i øjeblikket er ved at installere en varmepumpe.

Løbende energioptimering
Hjallerup Fjernvarme fusionerede i 2015 med Klokkerholm Fjernvarme, hvilket betyder, at Hjallerup Fjernvarme i dag består af én lokation i Klokkerholm by samt to lokationer i Hjallerup by.

Selskabet arbejder løbende med energioptimering for at sikre forbrugerne så lav som muligt en varmepris. Særligt set i lyset af grundbeløbets bortfald i 2019.

Næste skridt i den optimeringsproces er altså installeringen af den gasfyrede absorptionsvarmepumpe. Sammen med en række andre udskiftninger og produktionsoptimeringer forventes det, at varmepumpen vil sikre Hjallerup Fjernvarme en årlig nettobesparelse på op mod 1,3 mio. kr. på varmeregningen.

Køler på transmissionsledningen
Formålet med varmepumpen er at køle på transmissionsledningen mellem Klokkerholm og solvarmeanlægget på Clausholmvej, hvilket vil mindske tabet af varme mellem de to byer betragteligt.

AEA har designet varmepumpeløsningen, som er en del af det EUDP-støttede projekt om gasfyrede absoprtionsvarmepumper.

For at få plads til den gasdrevne varmepumpe, afmonteres og fjernes den ene af Klokkerholms to eksisterende gaskedler, mens der installeres ny brænder på den tilbageværende gaskedel. Der etableres desuden en ny akkumuleringstank på Clausholmvej.

AEA står for design og etablering af varmepumpe, brænderudskift, demontering af gaskedel og etablering af ny akkumuleringstank.

Arbejdet ventes at være færdigt i maj 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094