23948sdkhjf

Ny indkøbsvejledning kan give virksomheder store besparelser

Center for Energibesparelser har lanceret en ny indkøbsvejledning, som hjælper private virksomheder og offentlige institutioner med at finde de bedste løsninger, når de skal købe energiforbrugende produkter.
Nye interaktive tavler, hæve-sænke-borde eller tv-apparater? Mulighederne er mange på et marked, der langtfra er gennemskueligt. Men når det kommer til at tjekke produkternes energieffektivitet, er der hjælp at hente i Center for Energibesparelsers nye indkøbsvejledning.

Vejledningen letter indkøb
Vejledningen skal klæde indkøberne godt på, når de udbyder en opgave eller går i dialog med leverandøren og skal dokumentere, hvilke krav deres nye produkter skal overholde.

- Vejledningen gør det nemt at købe energiforbedrende udstyr, for der står sort på hvidt, hvad produkterne skal leve op til, siger Mads Lindevall Kristiansen og uddyber:

- Vejledningen er efterspurgt blandt såvel offentlige som private indkøbere, og det er vores indtryk, at det skyldes et øget fokus på totalpris frem for indkøbspris. Altså prisen for både produktets energiforbrug og udgiften til anskaffelsen. Der er store besparelser ved at købe det, der er billigst i længden, siger Mads Lindevall Kristiansen, projektleder i Center for Energibesparelser.

Råd om nye produkter så som interaktive tavler
I vejledningen er der ny information om den nye EU-mærkning på tv-apparater, og der er også gode råd til køb og brug af interaktive tavler. Desuden er der reviderede krav for hæve-sænke-borde, opvaskemaskiner og simple digitale modtagere.

Netop de interaktive tavler er et helt nyt område i indkøbsvejledningen. De er blevet populære i mødelokaler, kontorlandskaber og klasseværelser, men de sluger meget strøm. 35 procent af energiforbruget kan dog spares væk ved at følge rådene i indkøbsvejledningen. Det betyder, at man ved energirigtig brug af tavlerne alene i de danske grundskoler kan spare næsten fire millioner kroner.

Indkøbsvejledningen kan bestilles hos Center for Energibesparelser på www.goenergi.dk/bestil-vejledninger .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062