23948sdkhjf

Forhandlerne klar med 2.000 elbiler

Interessen for elbiler er stigende, og det er lykkedes bilforhandlere at hente et stort antal af de efterspurgte biler til landet i 2011.
Mens en elbil for første gang nogensinde er udråbt til årets bil i Europa og den generelle interesse fra forbrugere, virksomheder og offentlige institutioner over hele verden stiger, er det lykkedes danske bilforhandlere at tiltrække over 2000 elbiler til Danmark.

Bilerne kommer fra en bred vifte af de største elbilproducenter i verden så som Citroën, Renault, Volvo og Mitsubishi.

- Danmark er blevet udråbt som foregangsland for elbiler. Her er afgiftsfritagelse for elbiler, høj andel af vindmøllestrøm, og et begrænset marked medvirkende til dette. Samtidig figurerer udrulning af ladeinfrastruktur højt på den politiske dagsorden. Desuden er de danske forhandlere dygtige til få fat i elbilerne, før andre lande sætter sig på dem. Store dele af Europa, Kina og USA efterspørger flere elbiler, så det er imponerende, at så mange ruller ind over Danmarks grænser, siger Lærke Flader, Branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Virksomheder og myndigheder køber
En rundspørge foretaget af Dansk Elbil Alliance til de største producenter af elbiler viser, at der er store forventninger til, at virksomheder og offentlige myndigheder for alvor vil begynde at købe elbiler i år. Generelt vurderes salget til private at være beskedent. Eksempelvis vurderer Renault, at salget til private kun vil udgøre omkring 10 procent af det samlede tal.

- Alene antallet af elbiler, der kommer til Danmark, tyder på, at 2011 bliver året, hvor elbiler begynder at blive en naturlig del af gadebilledet, siger Lærke Flader.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094