23948sdkhjf

Geotermi skal opvarme 250.000 husstande

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab skal give geotermi et gennembrud.
Geotermiske varmeanlæg, som henter energi til den danske fjernvarme i 1.000-3.000 meters dybde, vurderes at kunne dække 15 procent af den danske fjernvarme.

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab er stiftet med det formål, at udnytte energikildens potentiale ved at sikre den nødvendige viden og kompetencer, så fjernvarmeværkerne landet over sikres den ypperste ekspertise og rådgivning indenfor geotermisk energi.

- Geotermi er blandt de mest spændende teknologier til fjernvarme. Det er forholdsvis omkostningstungt at etablere, men når det først kører, så er omkostningerne minimale, fordi der ikke skal bruges et brændsel. Det er derfor utrolig vigtigt, vi får sikret den nødvendige kompetence, så planerne kan blive omsat til varme til forbrugernes fordel, siger Uffe Bro, formand for Dansk Fjernvarme og Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab.

Milliardinvesteringer i udsigt
Flere steder landet over arbejder man allerede med planer for geotermi, mens endnu flere fjernvarmeselskaber er inde i overvejelsesfasen af, om de skal satse på geotermi.

Med en pris på mellem 100-150 mio. kr. for et geotermianlæg vurderes de samlede udgifter at komme op på fem mia. kr., hvis energikilden skal dække 15 procent af den danske fjernvarme.

- Interessen er enorm. Det er også baggrunden for etableringen af selskabet, siger Uffe Bro.

Det vurderes realistisk, at det nye geotermiselskab vil kunne være med til at få bygget syv til ni anlæg indenfor de kommende fem til ti år og dermed sikre et egentlig gennembrud for geotermi som energikilde.

Underjordisk energi 32 steder i landet
Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab blev officielt stiftet d. 1. januar 2011 , og der menes at findes underjordiske energiressourcer 32 steder rundt om i Danmark.

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab A.m.b.a. er stiftet af Sønderborg Fjernvarme, Thisted Varmeforsyning, Hjørring Varmeforsyning, Viborg Fjernvarme samt Dansk Fjernvarme. Flere fjernvarmeselskaber forventes i løbet af kort tid at blive andelshavere i geotermiselskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125