23948sdkhjf

Optimisme i solbrancen: Solen kan levere en femtedel af vores strøm

Solenergi vil vokse i fremtiden, vurderer formanden for Dansk Solcellerforening.

I dag kommer mindre end 3 procent af vores strøm fra solceller. Men i fremtiden kan solen stå for hele 20 procent af strømforsyningen i Danmark.

Det forudsiger Flemming Vejby Kristensen fra det midtjyske energiselskab Eniig. Han er også formand for Dansk Solcelleforening.

- Vi har set et prisfald på solceller på omkring 70 procent siden 2010, og det har gjort solenergien meget mere konkurrencedygtig i forhold til andre vedvarende energikilder og de fossile brændstoffer, siger han til DR P4 Midt & Vest.

I dag samles alt, hvad der skinner i den danske solbranche, til konferencen Solfaktor 2030 i Industriens Hus i København. Her står solenergiens fremtid i Danmark på dagsordenen.

Det midtjyske selskab Eniig, hvor Flemming Vejby Kristensen er seniorforretningsudvikler, har selv været meget aktive i projekter med opsætning af solceller.

I fremtiden skal solenergiprojekter via udbud i konkurrence med andre grønne energikilder som for eksempel vind. Og det ser Flemming Vejby Kristensen frem til:

- De udbud vil måske give os en større stabilitet fremadrettet i solbranchen. Vi har lidt meget under en række stop and go-tiltag, hvor politikerne har sat fart i branchen med attraktive tilskud til solceller for så pludselig at bremse op. Det har ikke været godt for branchen, så vi håber på mere stabilitet med den nye udbuds-ordning, siger han til DR P4 Midt & Vest.

De første projekter ventes at komme i udbud til efteråret.

Konferencen Solfaktor 2030 i dag i København har undertitlen: Solenergiens bidrag til Danmarks energiforsyning i fremtiden. Den er arrangeret af Dansk Solcelleforening, Dansk Industri og Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, som er en offentlig tilskudsordning under Energistyrelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109