23948sdkhjf

Ørsted byder på amerikansk offshore-park

Til parken, der enten bliver på 400 MW eller 800 MW, hører et 55 MW batteri.

Bay State Wind, som er et partnerskab mellem Ørsted og energiselskabet Eversource, har i dag afgivet bud på Massachusetts' første udbud inden for havvind.

Projektet kommer til at ligge 25 sømil ud for New Bedford syd for Boston og vil dermed være i betragtelig afstand til kysten og boligområder. 

- Vi har indgivet bud på to størrelser parker. Et bud på 400 MW og et på 800 MW. De 400 MW var kravet fra myndighedernes side af. De 800 MW er, fordi vi helst vil bygge så stort som muligt. Det gælder for alle projekter, fortæller Tom Lehn-Christiansen fra Ørsted.

Projektet omfatter også en batteriløsning på 55 MW, som skal hjælpe med at sikre, at der er strøm nok også i spidsbelastningsperioderne.

Storforbrugere af strøm
Projektet skal, når det står færdigt - og ved de 800 MW - levere strøm til 500.000 hjem. Grunden til, at der ikke kan holdes gang i flere husstande er ganske simpel. 

- I Holland og England siger man, at en gigawatt kan levere strøm til 1 million husstande, men i USA bruger de bare noget mere strøm, end vi gør i Europa, fortæller Tom Lehn-Christiansen.

 Hvorfor de 800 MW "kun" kan levere strøm til 500.000 amerikanske hjem

Flere bydere
Det er ikke kun partnerskabet Bay State Wind med Ørsted om bord, der har budt på projektet – også Cape Wind og DeepWater Wind har meldt sig på banen.

Beslutningen om, hvem der har leveret det bedste bud, lader dog vente lidt på sig.

- Der går noget tid. Vi regner med at det afgøres sidst i april. Der går så lang tid fordi det er første gang, at man gør det her, så man vurderer både parterne og projekterne. Da det er nogle store anlægsprojekter kigger man også på om selskaberne er finasielt robuste, fortæller Tom Lehn-Christiansen.

 Anlæg, drift & vedligehold
I såvel anlægs- som drifts- og vedligeholdelsesfasen bliver New Bedford havvindmølleparkens base. Bay State Wind åbnede et kontor i New Bedford i november, og det er derfra aktiviteter i, og samarbejdet med, lokalområdet vil blive koordineret.

Det er planen, at bygge en transformerstation på land i Somerset nordvest for New Bedford, hvorfra projektet vil levere strøm til delstaten, og hvor batterilagringsløsningen skal udvikles.

Bay State Wind-partnerskabet blev indgået i december 2016 med det formål at udvikle, opføre og drive det store havvindmølleprojekt. I det seneste år har Bay State Wind fået tilført dygtige medarbejdere og ekspertise fra både Ørsted og Eversource for at kunne udarbejde det bedst mulige bud på havvindmølleprojektet.

Fakta om Bay State Wind-projektet

Det fremgår af buddet, at Bay State Wind-projektet vil:

  • Skabe op mod 1.200 nye lokale jobs i anlægsfasen og op til 10.800 direkte og indirekte arbejdspladser over projektets levetid
  • Levere grøn strøm til 500.000 hjem i Massachusetts
  • Levere årlige besparelser i størrelsesordenen 300 millioner dollars grundet lavere elpriser om vinteren
  • Betale 30 millioner dollars i leasingydelser, gebyrer og afgifter til de lokale myndigheder i løbet af driftsperioden
  • Foretage direkte investeringer i delstaten på 1 milliard dollars.
  • Biddrage med 17,5 millioner dollars til delstatens støtteordninger for lavindkomstfamilier
  • Bidrage til at bygge de første specialbyggede installations- og transportfartøjer, der efterlever Jones Act-lovgivningen inden for søfart og søhandel, hvilket vil gøre det muligt i større grad at benytte Massachusetts' havne og havneanlæg
  • Promovere og samarbejde med avancerede produktionsvirksomheder med base i Massachusetts samt med de mange globalt førende inden for branchen, som har forpligtet sig til at arbejde med Bay State Wind
  • Samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner for at udvikle og uddanne fremtidens arbejdsstyrke inden for havvind.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266