23948sdkhjf

Bred interesse for biomasse i Hobro

Landbruget, varmeværker, industrivirksomheder og kommune udviste interesse for biomasseproduktion og teknologi ved seminar i Hobro
Blue Planet Innovation, et datterselskab under Videncentret for Landbrug, bragte producenter og aftagere af biomasse sammen med seminaret på Gasmuseet i Hobro.

I alt mødte 45 repræsentanter fra landbruget, varmeværker, industrivirksomheder og kommune op på Gasmuseet, og det giver håb om mere i fremtiden.

- Om det bliver i kommunalt regi eller i landbrugets ligger ikke fast, men der kommer flere. Helt sikkert, slår direktør for Blue Planet Innovation, Olav Rasmussen, fast overfor Nordjyske.

Landmænd og varmeværker klar til aftaler
Mulighederne for dyrkning og afbrænding af energipil var et vigtigt punkt på seminaret.

- Alle varmeværker, der i dag anvender flis, og dem er der en del af i Mariagerfjord Kommune, kan i princippet lige så godt bruge flis fra energipil, og værkerne er selvfølgelig interesserede i at opnå forsyningssikkerhed. For de naturgasfyrede barmarksværker er gevinsterne knap så lavthængende, men det er klart, at de også kan øjne en interesse, siger Olav Rasmussen.

Seminaret vise også, at både producenter og varmeværker er interesserede i at indgå i forpligtende samarbejder om brug af biomasse.

- Der kom meldinger fra både varmeværker og landbrug om, at man er parate til at indgå fem-årige afsætningsaftaler, og det løser det mest påtrængende problem for landmænd, der overvejer at omlægge deres produktion, nemlig sikkerheden for at kunne afsætte deres produkter, forklare Olav Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14