23948sdkhjf

Forskerpris til DTU-professor Morten Sommer

Professor Morten Sommers forskningsresultater inden for bl.a. biobrændstoffer og antibiotikaresistens belønnes med 250.000 kr., når Direktør Ib Henriksens Fond uddeler årets forskerpris.
Da Morten Sommer i juni blev ansat som professor med særligt område (MSO) ved DTU Systembiologi i en alder af 28 år, blev han formentlig Danmarks yngste professor nogensinde. Og ifølge indstillingen til forskningsprisen er han allerede udråbt som et af de største videnskabelige talenter knyttet til DTU i mange år.

Forståelsen af bakterier og de mikrobielle systemer i og omkring os er nøglen til at løse en række af fremtidens vigtige problemstillinger inden for energi, bæredygtig udnyttelse af naturens ressourcer og sundhed. Det er gennem en kort karriere lykkedes Morten Sommer at udvikle nye avancerede metoder og teknikker til at studere sådanne mikrobielle systemer. I fremtiden vil denne viden om den mikrobielle verden kunne udnyttes til f.eks. at omdanne biomasse til brændstof eller værdifulde kemikalier.

- Det er en utrolig gevinst for DTU at have fået en kapacitet som Morten Sommer, der allerede har demonstreret en usædvanlig kombination af talent for både forskning, undervisning og innovation, siger Ole Filtenborg, direktør for DTU Systembiologi.

Forskerprisen uddeles efter indstilling fra et sagkyndigt udvalg, der består af professor Klaus Bock, formand for Dansk Grundforskningsfond, og koncerndirektør i NKT Søren Isaksen. I indstillingen af Morten Sommer hedder det bl.a.: Som det fremgår af Morten Sommers CV har han en nærmest kometagtig karriere bag sig og formentlig også foran sig. I sin forholdsvis korte tid som forskningsaktiv har han lavet suveræne projekter inden for antibiotikaresistens og biobrændstoffer. Hans sans for at identificere de essentielle forskningsspørgsmål og morgendagens dagsorden er helt enestående.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062