23948sdkhjf

Realprisfald for Vestforsynings kunder i 2011

Effektiv drift betyder, at Vestforsynings priser kun stiger halvt så meget som inflationen næste år
Næste år vil en gennemsnitlig husstand i Holstebro Kommune opleve en forsvindende lille prisstigning på forsyningsydelser. Blot 18 kroner og 28 øre pr. måned, svarende til 0,88 procent, stiger priserne. Det er kun halvdelen af den generelle inflation, som ifølge Finansministeriet ventes at ligge på 1,7 procent i 2011.

Den del af prisen, som Vestforsyning selv har kontrol over, stiger priserne blot med 0,6 procent. Resten udgøres af afgifter og tariffer til staten og distributører på el-området.

Vestforsynings priser for 2011 dækker blandt andet over, at man igen i år faktisk sænker prisen på el. Beklageligvis bliver prisfaldet også denne gang modsvaret af stigende afgifter til staten.

Lave priser trods store projekter
Vestforsynings bestyrelsesformand Arne Lægaard beskriver prisudviklingen som særdeles tilfredsstillende.

- Man behøver ikke være bankmand for at regne ud, at det er godt for husholdningsbudgettet, når udgifterne stiger mindre end inflationen. Men det har samtidig også været et godt år for Vestforsyning, hvor medarbejderne har ydet en flot indsats for at effektivere driften og dermed reducere omkostningerne. På den måde kan vi næsten fuldt ud kompensere for stigende afgifter, siger Arne Lægaard.

Den beskedne prisstigning kommer efter et år, hvor Vestforsyning har igangsat det store fjeraflæsningsprojekt, indviet et helt nyt vandværk, Nibsbjerg Vandcenter, og hvor Mejdal gennemgik den største renovering af vand- og spildevandsledninger i 50 år. Også byggeriet af Maabjerg BioEnergy er gået i gang. Men der venter ikke noget prishop af den grund, forsikrer formanden.

- I bestyrelsen behandler vi strategiplaner for mindst 20 år ad gangen, når vi taler om investering i udvikling og vedligeholdelse. Det gør vi netop for at undgå grimme overraskelser, men det kræver også, at man tager beslutninger med omhu. Og jeg kan forsikre, at der altid bliver prioriteret knivskarpt, inden Vestforsyning sender nogen ud for at grave i jorden - uanset om det er første spadestik til et byggeri eller renovering af spildevandsledninger, siger Arne Lægaard.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079