23948sdkhjf

Frederikshavnere får besked på mobilen hvis strømmen svigter

Forsyningen Frederikshavn lancerer et nyt system, som lynhurtigt kan kontakte borgerne via sms, hvis der opstår driftsforstyrrelser.
Informationsniveau og sikkerhed øges med den nye SMS-service, som på kort tid kan alarmere samtlige borgere med adgang til en mobiltelefon.

- Vi har taget et naturligt skridt fremad i forhold til at informere borgerne. Samtidig skaber det tryghed, og det er kun naturligt, at vi nu begynder at bruge sms-beskeder. Det er medie, de fleste efterhånden kender til, siger Forsyningens administrationschef Annette Jensen.

120.000 beskeder i timen
I krisesituationer kan systemet inden for kort tid alarmere samtlige borgere med adgang til en mobiltelefon. Forsyningen har nemlig indgået et samarbejde med Blue Idea, som står bag Beredskabsalarm.dk, der kan nå 9.962 mobiltelefoner i løbet af blot 2 minutter og 42 sekunder og sende op til 120.000 beskeder i timen.

- Via et avanceret system, som er nemt at betjene, kan vi nu lynhurtigt sende sms-beskeder ud til samtlige berørte borgere. Systemet er bygget sådan op, at det også er muligt at sende beskeder til geografisk bestemte områder, hvis problemerne begrænser sig til enkelte kvarterer eller bydele, forklarer Annette Jensen.

Det er ikke kun i krisesituationer, at den nye sms-service kan bruges. Også i tilfælde af ganske normale driftsforstyrrelser kan Forsyningen hurtigt informere borgerne via SMS-tjenesten, eksempelvis en kort nedlukning for drikkevandet i et bestemt område.

Altid opdateret
Beredskabsalarm.dk er hele tiden opdateret med de nyeste telefonnumre. Det sker via et samarbejde med landets teleselskaber, der betyder, at databasen med numre konstant er opdateret. Det er langt nemmere og mere effektivt, end hvis borgerne selv skulle tilmelde sig. Samtidig er Forsyningen dermed sikker på, at så mange som muligt får beskeden.

Borgere med hemmeligt telefonnummer eller taletidskort, har mulighed for selv at tilmelde sig den nye sms-service på Forsyningens hjemmeside. Vil man undvære beskeden, kan man også melde sig fra.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127