23948sdkhjf

Små prisforskelle får færre til at skifte elselskab

Mindre erhvervsdrivende og husstande stod for hovedparten af elleverandørskiftene i tredje kvartal af 2010
Antallet af danskere, som skiftede elselskab i tredje kvartal af 2010, var på 27.500. Dermed er tallet lavere end i årets andet kvartal, hvor 34.000 personer skiftede. De 27.500 personer svarer til 0,9 procent af de danske elkunder. Til sammenligning var der i tredje kvartal af 2009 1,5 procent af elkunderne, som skiftede leverandør.

Leverandørskift foretages primært af husstande og mindre erhvervsdrivende med et forbrug under 100.000 kWh, viser tal fra Dansk Energi.

Store kunder skifter oftere
De store elkunder skifter hyppigere leverandør end mindre kunder. Syv procent af erhvervskunderne i Nordjylland skiftede leverandør i løbet af 2010. På Fyn og Ære var der 17 procent der skiftede elleverandør, mens tallet i København og Nordsjælland lå på 15 procent.

Til sammeligning var der i 2010 blot 2 procent af de små elkunder i Nordjylland, som skiftet leverandør. På Fyn, Ærø samt i Nordsjælland og København lå tallet lidt højere. Fire procent af elkunderne skiftede der til en anden leverandør.

- De produkter, som forbrugerne kan vælge imellem, er stort set ens henholdsvis øst og vest for Storebælt. Derfor er det også vanskeligt, at konkludere, hvorfor der er regionale forskelle. Forklaringerne kan være forskelle i kendskab til det frie leverandørvalg og forskelle i tilhørsforholdet til det lokale elselskab, siger Helle Stisen, statistikkoordinator i Dansk Energi.

Kun små prisforskelle
Forklaringen på, at så få små elkunder skifter leverandør, skal findes i, at forskellen på de kommercielle leverandørers priser og forsyningspligtprisen er meget lille.

- Det giver sig selv, at hvis incitamentet for at skifte elleverandør er meget lille, så er der færre, der vælger at skifte elselskab. Det er udslagsgivende for 3. kvartal, hvor antallet, der har valgt at skifte elleverandør, er gået tilbage i forhold til 2. kvartal, siger Helle Stisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095