23948sdkhjf

Store energibesparelser gemt i dampinstallationer

Mange virksomheder kan spare store penge ved at forbedre driften af deres dampinstallationer. Opgaven kan med fordel udliciteres
Nye regler, som træder i kraft fra nytår, betyder, at dampanlæg fremover kun må passes af uddannede kedelpassere. Allerede nu er der penge at spare ved den rigtige drift af dampinstallationer.

- Vi oplever, at der er en del at komme efter. Specielt på de virksomheder, hvor der ikke er en fast tekniker tilknyttet, siger Lone Vad Andersen, leder af Energi Nords energirådgivning, til Nordjyske, og fortsætter:

- Men det er altid et spørgsmål, hvor meget det kan betale sig at gøre. Har man et mindre anlæg, kan en gennemgang og efterfølgende automatisk overvågning være nok. Har man et større anlæg, kan det måske betale sig at udlicitere driften. Det må man vurdere konkret i hvert enkelt tilfælde.

Flere mulighed for hjælp til energiforbedringer
Regelændringen vil givetvis gøre mange hundrede dampanlæg mere energieffektive. Der er dog endnu større besparelser at finde. Blandt andet kan der søges om tilskud til energiforbedringer, ligesom der er besparelser at få ved at udlicitere driften af dampinstallationerne.

- Rigtig mange virksomheder udliciterer blomstervanding og vinduespudsning. Det er et paradoks, at de ikke gør det samme, når det handler om drift af energislugende anlæg. Det er der langt flere penge i påpeger Ejnar Siig Christensen, direktør for Industrivarme i Storvorde, og fortsætter:

- På blot et enkelt anlæg kan der være flere hundredtusinde kroner at spare om året. Eksempelvis kan en effektiv udnyttelse af et kedelsystems røggasser ofte forbedre den totale virkningsgrad med helt op til 20 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078