23948sdkhjf

Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab etableret

Dansk Fjernvarme har etableret selskabet, som skal sikre fjernvarmeværker ekspertise og rådgivning til udnyttelse af geotermisk energi
Geotermi er en af de absolut mest spændende vedvarende energikilder. For at udnytte energikildens potentiale har Dansk Fjernvarme nu etablerer Dansk Fjernvarmes Geotermiselskab a.m.b.a.

DONG Energy afleverede for få måneder sine koncessioner tilbage til staten og valgte at satse på andre markedsområder. Derfor er der et behov for et selskab med viden og kompetencer, som kan løfte denne opgave, så fjernvarmeværkerne landet over sikres den ypperste ekspertise og rådgivning indenfor geotermisk energi.

Geotermi, udnyttelse af den dybe undergrunds varme og energi der typisk hentes fra mere end tusind meters dybde, anvendes indtil videre to steder i Danmark. På Amager og i Thisted forsyner geotermisk varme husstandene, mens der i Sønderborg er etableret boringer, som indenfor kort tid forsyner byen med varme.

Den underjordiske energiressource menes endvidere at gemme sig 32 steder rundt om i Danmark, og flere steder arbejdes der med projekter, herunder i Viborg, Tønder og Hjørring.

Kræver omfattende investeringer
Geotermi er en krævende teknologisk energiform med mange udfordringer. Eksempelvis hvor dybt nede, der er vandlag, der kan bruges, og hvor varme disse vandlag er i praksis. Konkret pumpes det varme vand op og bruges i fjernvarmesystemet, hvorefter det pumpes tilbage i undergrunden og genopvarmes.

Det kræver investeringer af forholdsvis store millionbeløb, før energien kan udnyttes og give CO2-fri varme. Når anlæggene er etableret, så er energien ikke blot klimavenlig, den er også billig, da der ikke skal bruges brændsel til driften.

Dansk Fjernvarmes Geotermiske Selskab stiftes formelt i januar 2011 af en kreds bestående af Dansk Fjernvarme og flere selskaber fra fjernvarmebranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094