23948sdkhjf

Ny administrerende direktør i Ewii

48-årig nordjyde indtager chefstolen ved årsskiftet.

Det bliver Lars Bonderup Bjørn, der tager over som administrerende direktør i energikoncernen EWII. Den 48-årige nordjyde sætter sig i stolen i Kolding den 1. januar 2018.

Lars Bonderup Bjørn er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i ledelse og strategi fra Aarhus Universitet, og han kommer til EWII med et imponerende CV, hvor en lang række tunge bestyrelsesposter – herunder flere formandsposter fra større virksomheder og halvoffentlige institutioner – står side om side med en gedigen erfaring som virksomhedsleder og virksomhedsudvikler.

- Lars er blandt meget andet valgt, fordi han både har en stærk forretningsmæssig profil og gode menneskelige egenskaber. Derudover har Lars erfaring fra og flotte resultater med virksomhedsdrift både i Danmark og internationalt. Endvidere er Lars velbevandret i det politiske system, begrunder Jørn Limann, bestyrelsesformand i EWII, valget af koncernens nye administrerende direktør.

For Lars Bonderup Bjørn er den nye udfordring som frontfigur i EWII en opgave, han ser frem til med store forventninger.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og sammen med de mange dygtige medarbejdere at videreudvikle EWII. Jeg ser i EWII en koncern med et meget stort potentiale, men også en virksomhed, der trænger til at få lidt struktur på strategien, siger Lars Bonderup Bjørn, der via sit ejerskab af og arbejde for virksomheden Thaleia ApS er særdeles erfaren ud i virksomhedsudvikling og forandringsledelse.

10 år i kraftværks- og marinebranchen og 10 år som aktiv bestyrelsesformand og med egen virksomhed, Thaleia, opsummerer Lars Bonderup Bjørns erhvervskarriere. Han har blandt andet været bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, formand for eller medlem af en lang række selskabsbestyrelser og været adm. direktør i forskellige virksomheder samt stået i spidsen for omfattende forandringer i MAN koncernen.

Men nu er det tid til nye udfordringer, og med ansættelsen i EWII bliver Thaleia sat på standby, ligesom Lars Bonderup Bjørn efter aftale vil udtræde af langt de fleste bestyrelser.

Siden EWII afbrød samarbejdet med Knud Steen Larsen i juni har Jens Christian Sørensen været konstitueret administrerende direktør for EWII.

Med udnævnelsen af Lars Bonderup Bjørn, fortsætter Jens Christian Sørensen som økonomidirektør og medlem af direktionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078