23948sdkhjf

Flere julelys til færre penge

Udbredelse af lyskæder med lysdioder har reduceret energiforbruget i julemåneden med 20 procent
Julelysene med gamle glødepærer erstattes så små med energieffektive lyskæder med diodelys. Så selvom der i år bliver brugt anslået 55 mio. kr. på julelys er det 20 procent mindre end i juleperiode i 2008.

- Det er fint at sprede lys i en mørk tid, og i denne julemåned glæder vi os ekstra meget over, at både producenter, forhandlere og forbrugere nu går ind for at pynte op til jul med energieffektiv belysning, siger Christian Lüders, kommunikationschef i Center for Energibesparelser.

Det er IT Energy, som har foretaget undersøgelsen af energiforbruget for Center for Energibesparelser.

Lavere forbrug og længere holdbarhed
Julekæder med diodelys har typisk et forbrug på mellem 2,5 og 5 watt, mens de mest effektive er nede i et forbrug på 1 watt. Til sammenligning har den traditionelle lyskæde med glødepærer bruger 10 watt.

Prisen for at have en lyskæder på 10 watt, som bruger godt 5 kWh, tændt i decemberdøgnets mørke timer er 10 kroner.

- Det er en god ide at kigge på pakken efter elforbruget angivet i watt, for nogle producenter oplyser ikke, om de bruger glødepærer eller lysdioder. Jo lavere watt-tal, jo mindre strøm bruger kæden. Du kan spare ekstra på eludgifterne ved at bruge et tænd-sluk-ur, som tænder julelysene automatisk, når du vil have det, siger Christian Lüders.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094