23948sdkhjf

Seas-NVE skiller sig af med fjernvarmen

AffaldPlus og Odsherred Forsyning overtager selskabets kraftvarmeværker.

Den 1. januar 2018 overtager de kommunalt ejede selskaber AffaldPlus I/S og Odsherred Forsyning kraftvarmeanlæggene, forsyningsnettet og cirka 2.400 kunder i Sorø og Odsherred fra Seas-NVE.

 - Vi mener, at fjernvarmen ligger godt i et kommunalt ejet selskab, fordi vi bevarer vigtig infrastruktur og kompetencer på lokale hænder, siger administrerende direktør i Seas-NVE, Jesper Hjulmand og tilføjer:

- Fjernvarmen er en del af energi- og fibervirksomheden Seas-NVE’s ophav, men er ikke en del af den fremadrettede strategi, der består af el, naturgas, fibernet og el-bilsoperatøren Clever. Derfor er det et strategisk frasalg, fastslår han.

Det betyder at 900 af Seas-NVEs varmeforbrugere inklusive kraftvarmeværkerne i Vig og Højby overgår til Odsherred Forsyning, mens 1.500 varmeforbrugere og Sorø Fjernvarme ryger til AffaldPlus.

AffaldPlus er klar til ORC-anlæg i Sorø
Salget af Sorø Fjernvarme til AffaldPlus har været længe undervejs. 

AffaldPlus har nemlig skullet bruge lidt tid til at overtale sine ejerkommuner til at godkende et køb af varme-selskabet. 

Det er altså sket nu og AffaldPlus er i den grad klar. Især til at arbejde videre med udbudsmaterialet til det kommende ORC-anlæg, der skal etableres i stedet for det nuværende.

Det nye anlæg skal køre på have- og park-affald fra kommunens genbrugspladser og være med til at holde prisen på varme nede, når elproduktionstilskuddet bortfalder i 2019.

AffaldPlus skulle angiveligt have betalt 25 millioner kroner for Sorø Fjernvarme inkl. forbrugere, ledningsnet og produktionsanlæg. 

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095