23948sdkhjf

Lav produktion giver underskud i Biokraft

Det står klart, at bornholmske Biokraft A/S’s forventninger om balance i regnskabet for 2010 ikke bliver indfriet
Biokraft's budget for 2011 blev for nyligt revideret på et bestyrelsesmøde, hvor formand for moderselskabet Østkraft, Knud Andersen, deltog. Ændringerne er foretaget, idet den forventede fremgang er udeblevet.

- I de seneste tre måneder har der været en stigende produktion af både el og varme. Så vores forventninger til økonomien bliver forskudt et halvt år. Der er ingen tvivl om, at i 2011 vil driften samlet set komme til at balancere, forklarer Knud Andersen til Bornholmstidende.

Flere års underskud ventes vendt til overskud
Biokraft A/S er Bornholms største biogasanlæg, og producerer elektricitet, varme og gødningsprodukter af biomasse.

Hidtil har elværket ikke været økonomisk rentabelt, og produktionen var i 2010 på kun to tredjedel af det planlagte. Det resulterer i årets økonomiske underskud, men problemet ventes at være klaret fremover.

- Vi har haft problemer med leverancer af gylle og indfødningsanlæg. Vi har ikke bare kunnet tippe majs ned i beholderen. Vi har nu fået lavet indfødningsanlæg og overvågning på processen, som vil øge el-produktionen, siger Knud Andersen.

I 2009, hvor Biokrafts underskud var på 4,7 mio. kr. tilførte Østkraft aktiekapital på 20 mio. kr. Biokrafts underskud lå i 2008 på hele 71, 3 mio. kr. Budgetter for 2010 foreligger endnu ikke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078