23948sdkhjf

Olieprøveboringer i den jyske undergrund

Nordsøfonden og det polske statsejede olie- og gasselskab, PGNIG, har planlagt prøveboringer mellem Aabenraa og Sønderborg
Studier af detaljerede tre-dimensionale kort over undergrunden har givet håb om at finde olie i et områd ved Kiding i Sønderjylland

- Det er nyt, at vi i Danmark laver en tredimensionel seismisk undersøgelse, der giver et meget mere detaljeret billede af undergrunden. Chancen for, at boringen går ned i de rigtige lag er meget større med denne nye teknologi, siger direktør for Nordsøfonden, Peter Helmer Steen til Ingeniøren.

Mulig milliardgevinst
Nordsøfonden og PGNIG investerer 30 mio. kr. i prøveboringen, som påbegyndes i foråret 2011 og ventes at tage halvanden måned.

Viser prøveboringerne sig succesfulde kan der være mange penge at hente.

- Vi tror på, at der er gode muligheder. Og vi taler om, at der kan ligge flere millioner tønder olie der i undergrunden. Det har en værdi af flere milliarder kroner, siger direktør for Nordsøfonden, Peter Helmer Steen til dr.dk/syd.

Stadig stor usikkerhed om undergrunden
Bliver der fundet olie er der dog ingen garanti for, at det bliver til et olieeventyr.

- Vi skal undersøge, hvor meget olie der er dernede. Og derefter kan vi vurdere, om det kan betale sig at udvinde det, siger projektleder Hans Koch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078