23948sdkhjf

Nu kører europæiske maskiner på amerikansk strøm i Mexico

Schneider Electric har konverteret amerikansk elnet til europæisk på mexicansk stomi-pose-fabrik.

I Reynosa i Mexico tæt på grænsen til Texas ligger en af medicinalvirksomheden ConvaTecs fabrikker.

Tidligere på året, da den globale producent af medicinaludstyr skulle totalrenovere fabrikken, stod de overfor en kompliceret udfordring. ConvaTec, som blandt andet producerer stomiposer, anvender europæisk udstyr i produktionen og elnettet i produktionsanlægget var naturligvis amerikansk.

Udfordringen var, at elnettet ikke passede med ConvaTecs europæiske udstyr, og derfor ikke kunne komme i gang. 

Forstyrrelser & nedetid
ConvaTec, som har mere end 8.000 medarbejdere og 11 fabrikker, stod og skulle bruge en løsning, der kunne konvertere frekvensen i deres elnet fra amerikanske 3x480 volt, 60 HZ til europæiske 3x400 volt, 50 HZ. Det gamle system på fabrikken havde også en del forstyrrelser, som gav nedetid i produktionen.

ConvaTec valgte en løsning fra Schneider Electric.

- Løsningen er helt speciel, fordi den sikrer, at udstyr fra Danmark kan tilsluttes hos ConvaTec i Mexico. Den er baseret på en helt ny konverteringsteknologi, der gør, at man kun taber 3-4% af de 400 kVA modsat 10-15%, der er typisk for tidligere teknologier. Derudover er løsningen langt mere driftssikker end ConvaTecs tidligere løsning, og den kan tilpasses og udbygges til fremtidige behov. Og så er den redundant, hvilket vil sige, at den kan tåle en fejl, uden at det påvirker produktionen, siger Henrik Busk Grønning, Partner Account Manager i Schneider Electric

Yderligere samarbejde
Schneider Electric designede og udviklede løsningen til ConvaTec i Danmark og fragtede den derefter til Mexico, hvor lokale elektrikere sørgede for installation. Teamet bag løsningen fra Schneider Electric Danmark rejste derefter til Mexico for at idriftsætte løsningen.

Efter de havde sikret sig, at alt kørte, som det skulle, overleverede de den efterfølgende service til Schneider Electrics afdeling i Mexico.

Samarbejdet mellem Schneider Electric og ConvaTec kan meget vel række til mere end én fabrik.

- Vi er meget tilfredse med Schneider Electrics løsning og den service, der følger med. Derfor er vi også i tæt dialog med Schneider Electric om muligheden for, at de skal levere samme løsning på vores gamle fabrik i Mexico, siger Ole Søndergaard, tekniker hos ConvaTec.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11