23948sdkhjf

Virksomheder får 680 opsparede millioner retur i ny aftale

Abejdsgiverforening glæder sig over, at virksomheder får millioner retur i ny trepartsaftale.

De seneste år har virksomhederne hvert år indbetalt penge til en pulje, der skulle udbetales som kompensation, når de ansatte tog efteruddannelse.

Men pengene er ikke blevet brugt, og en millionopsparing har ophobet sig.

Virksomhederne kan imidlertid glæde sig over, at en stor del af opsparingen nu kommer retur med den trepartsaftale, der søndag er indgået.

I alt bliver 680 mio. kr. tilbagebetalt til virksomhederne, og det er godt, mener administrerende direktør Jacob Holbraad i Dansk Arbejdsgiverforening.

- Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at blive enige om, at en stor del af de penge, som virksomhederne har haft betalt som en tvungen opsparing igennem de senere år, nu kommer retur til virksomhederne.

- Dernæst synes jeg også, at det er utroligt fornuftigt, at vi nu får et system, så man fremadrettet betaler efter den regning, der er hvert år, siger Jacob Holbraad.

I fremtiden vil betalingen til VEU-godtgørelsen altså blive fleksibel.

Det betyder ifølge et faktaark om aftalen, at bidragene vil blive nedsat med cirka 190 kr. per medarbejder i 2018 i forhold til den forventede sats.

Det svarer til en bidragsnedsættelse for arbejdsgiverne på i alt cirka 0,4 mia. kr.

Foruden det nye godtgørelsessystem indebærer trepartsaftalen flere tiltag for både arbejdsgivere og lønmodtagere, som skal gøre, at flere danskere efteruddanner sig.

Blandt andet en forhøjelse på 20 procentpoint af godtgørelsen, når man tager et kursus.

- Jeg hæfter mig ved, at vi nu får et efteruddannelsessystem, der er betydeligt mere robust, som er mere fleksibelt og mere enkelt at bruge.

- Det er jeg sikker på vil give et markant løft af den voksne efteruddannelsesindsats, siger Holbraad.

Det er tredje runde af forhandlingerne om en trepartsaftale. Det er en aftale mellem regeringen og repræsentanter for henholdsvis lønmodtagere og arbejdsgivere.

Parterne har forhandlet i Beskæftigelsesministeriet til midt på natten søndag om aftalen til 2,5 mia. kr.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079