23948sdkhjf

Mafiapoliti beslaglægger del af Greentech Energy Systems’ vindmøllepark på Sicilien

Greentech Energy afviser alle anklager og understreger, at beslaglæggelsen er foretaget på grundlag af forældet information
På baggrund af mistanke om mafiaforbindelser har italiensk antimafiapoliti beslaglagt 15 procent af Greentech Energy’s datterselskab Minerva Messina. Selskabet står bag en vindmøllepark på Sicilien. Det italienske politi forsøger nu at få resten af selskabet beslaglagt.

Aktionen er en del af politiets indsats mod den mafiamistænkte forretningsmand, Vito Nicastri.

Politiet har ikke registeret ejerskifte
Greentech Energy har bekræftet, at politiet har beslaglagt 15 procent af Minerva Messina, men påpeger, at aktionen er foretaget på forkert grundlag.

Green Energy Systems købte 85 procent af Minerva Messina i 2007. I år overtog Greentech Energy så resten af den sicilianske vindmøllepark ved at købe de sidste 15 procent af Vito Nicastri.

- Anklagemyndigheden har ikke registreret, at de aktiver var blevet handlet i maj måned. Derfor har vi klaget til retten, og retten kan heldigvis godt se, at mafiapolitiet ikke har haft de rette oplysninger, og derfor er jeg også sikker på, at beslaglæggelsesdekretet bliver trukket tilbage, siger adm. direktør i Greentech Energy, Kaj Larsen, til Børsen.

Kaj Larsen har klaget over beslaglæggelsen, og forventer at domstolen snart ophæver den.

Kreditorer har tillid til Greentech
Da Greentech Energy overtog de 85 procent af Minerva Messina i 2007, havde selskabet en direktør, som havde forbindelser til Vito Nicastri og derigennem mafiaen. Han er blevet fjernet fra posten. På samme måde er bestyrelsen blevet skiftet ud, og selskabet har skiftet adresse. Netop for at ligge afstand til mafiamistanken.

De fire banker, som har finansieret byggeriet af vindmølleparken på Sicilien, herunder den franske storbank Natixis, er bekendt med anklagen og beslaglæggelsen. De har dog fortsat tillid til Greentech og har givet udtryk for, at de mener, at selskabet er uden skyld i sagen.

- Vi har været igennem en proces nu med Natixis om, hvad vi har vidst, hvornår vi har vidst det og hvorfor og så videre, og de er kommet til den konklusion, at Greentech ikke kunne have garderet sig mod det her, siger Kaj Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11