23948sdkhjf

Bornholm skal være grøn test-ø

Vækst og erhvervsudvikling på Østersø øen skal fremmes gennem ny partnerskabsaftale
Økonomi- og Erhvervsministeriet dannede rammen om underskrivelsen af partnerskabsaftalen. Det er netop Økonomi- og Erhvervsministeriet, der sammen med Undervisningsministeriet og Bornholms Vækstforum er partnerne i aftalen.

Udnytter Bornholms unikke muligheder
Allerede nu findes flere projekter med grønt fokus på Bornholm. Den nye aftale skal være med til at skabe bedre rammer om sådanne tests af grøn teknologi og –løsninger.

- På Bornholm er vi mere end villige til at eksperimentere, både når det gælder muligheder og barrierer for en erhvervsmæssig udnyttelse af alle former for restbiomasse fra landbruget, og når det gælder intelligente el-systemer – de såkaldte smart grids. Her vil jeg blot nævne EcoGrid-projektet på Bornholm, hvor et el-system med 50 procent vindkraft skal afprøves i praktiske forsøg, siger formand for Bornholms Værksforum, Lars Nørby Johansen.

Bedre uddannelse skal fremme vækst og erhverv
Et andet centralt element er etablering af Campus Bornholm og flere praktikpladser, som skal give uddannelses- og kompetence niveauet på øen et løft. Campus Bornholm betyder, at den nylige fusion af gymnasium, erhvervsskole og voksenuddannelsescenter får stærk ramme og organisation.

- Jeg er overordentlig glad for, at vi enige om i fællesskab at drøfte alternative modeller for uddannelsesaftaler sammen med repræsentanter for de erhverv, som har særlige vanskeligheder ved at indgå aftaler på normale vilkår. På Bornholm har vi nogle specielle udfordringer. Med alternative modeller for uddannelsesaftaler kan vi trods finanskrisen både undgå at tabe dele af de nuværende ungdomsårgange i uddannelsessystemet og samtidig være bedre rustet til de kommende års vækst, siger borgmester og næstformand for Bornholms Vækstforum, Winni Grosbøll.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119