23948sdkhjf

Muligt dansk erhvervseventyr indenfor solvarme

Hillerød Forsynings nye solvarmeanlæg kan blive forbilledet for eksport af solvarmeanlæg
Det 3.000 kvadratmeter store solvarmeanlæg vil i sin levetid reducerer Hillerøds CO2-udledning med mindst 6.000 tons. En udbygning af solvarme i Danmark kan skabe flere tusinde jobs. En mulighed EU’s Klimakommissær, Connie Hedegaaard, bemærkede under et besøg ved Hillerød Forsynings anlæg.

- I takt med at de fossile brændsler bliver dyrere, vil solvarme uden tvivl blive en af de energikilder, som vil fylde mere i fremtidens energiforsyning. Og teknologien er et godt eksempel på, at klimaindsatsen sagtens kan gå hånd i hånd med nye jobs og forsyningssikkerhed, udtalte Connie Hedegaard.

Stort eksportpotentiale
Eksporten af dansk energiteknologi lå i 2009 på 58 mia. kr.. Heraf var vindmølleindustriens bidrag på 41,7 mia. kr. I takt med at fjernvarme udbredes i de europæiske lande, vokser potentialet for eksport af solvarmeanlæg.

- Vi er glade for at kunne vise Connie Hedegaard et godt eksempel på de solvarmeanlæg, der breder sig i Danmark i øjeblikket. Vi har også fortalt kommissæren, at i takt med, at fjernvarmen breder sig i de øvrige europæiske lande, åbner der sig en unik mulighed for et gigantisk eksporteventyr i samme størrelsesorden som vindmøller. Det europæiske forbrug af fjernvarme er ca. 20 gange større end Danmarks, og eksportpotentialet løber op i ca. 3-4 mia. kr. om året, siger Anders Otte Jørgensen, formand for Dansk Solvarme Forening.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083