23948sdkhjf

Krav om tredobling af støtten til havmøller

Kravet kommer fra Vindmølleindustrien og pengene skal være med til at sikre danske arbejdspladserer
I kølvandet på Vestas fyringer ønsker Vindmølleindustrien at det tilskuddet til havmølleparker, som i dag er på 0,25 kr. pr. kWh forøges kraftigt.

- Vi mener, at et fast tilskud på 0,85-0,90 kr. pr. kilowatt-time (kWh) vil tilskynde, at vi får teknologiudviklingen i Danmark, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

Tilskud vil gavne Danmark
Det er ventet, at mange nordeuropæiske lande vil udbygge havmølleparker de kommende år. Som et førende land på område er der store potentielle gevinster for Danmark.

En forøgelse af tilskuddet vil gavne Danmark mener man i vindmølleindustrien. Som teknologisk fyrtårn kan industrien være med til at sikre danske arbejdspladser fremover, det skriver JP.

- Tilskudsmodellen skal have det klare formål at vise og demonstrere nye offshore-modeller og Danmarks evne på området, siger Jan Hylleberg.

Derfor ses det heller ikke som et problem, at regningen for det øgede tilskud i sidste ende vil lande hos forbrugerne.

Ingen konkrete tiltag på området endnu
Der er endnu intet håndfast udspil fra politisk hånd vedrørende havvindmøller. Et flertal i Folketinget har dog vedtaget, at Dong Energy vil modtage 1,05 kr. pr. kWh fra den kommende havmøllepark ved Anholt .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125