23948sdkhjf

Forkert mærkning af billige varmepumper

Test viser, at tre ud af fire luft til luft-varmepumper ikke lever op til den energimærkning de smykker sig med
Ud af pumperne er det kun pumpen, som mærker sig med energimærke B, som lever op til kravene. De tre øvrige har givet sig selv A-mærket. De lever dog kun op til henholdsvis D- og F-mærket viser testen, som er foretaget af Teknologisk Institut for Center for Energibesparelser.

Derfor betegnes mærkningen som vildledning af Center for Energibesparelser.

- Den fejlagtige mærkning af varmepumpernes energieffektivitet er så markant, at vi ser det som vores ansvar at advare forbrugerne. Testen viser tydeligt, at forbrugerne højst sandsynligt køber katten i sækken, hvis de går efter ugens tilbud, siger Michael Reuss, projektleder for Center for Energibesparelser.

Langt fra mærkning til realiteter
Pumpen der klarer sig dårligst er Coolix 9000BTU MSR3-9 fra Bauhaus. Den fik kun F-mærket i energieffektivitettesten, selvom den har været A-mærket.

Heatmax 11000BTU og Alfa 9000 fra Bilka levede heller ikke op til A-mærkning. Deres energieffektivitet blev målt til D.

Muligt at få pengene retur
Energistyrelsen opfordrer alle der har købt en af de forkert mærkede pumper at kontakte forretningen. Ifølge købeloven har forbrugerne ret til at få pengene retur eller af et afslag i prisen.

- Det er godt, at der bliver sat fokus på de produkter, som ikke overholder kravene til mærkningen. Det er til gavn for forbrugerne og er med til at styrke energimærkets troværdighed. Vi vil nu tage fat i de konkrete produkter og tage de nødvendige skridt for at rette op på den misvisende mærkning, siger Rikke Næraa, Energistyrelsen.

Samtidig er opfordringen til forbrugerne fra Center for Energibesparelser, at købe varmepumper der har Energisparemærket, som lever op til krav fra Center for Energibesparelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094