23948sdkhjf

Verdenspremiere: Dansk halm i benzintanken

Statoil lancerer torsdag benzin med danskproduceret halmbaseret ethanol
Det er med stolthed Statoil præsenterer med stolthed deres ny generation af halmbaseret ethanolbenzin, Bio95 2G.

- Med lanceringen har Statoil nået endnu en milepæl. Der er tale om den eneste benzin på markedet, der er iblandet 2. generations bioethanol, siger Pia Bach Henriksen, adm. direktør i Statoil Fuel & Retail i Danmark.

Dansk halm og dansk produktion
Bio 95 2G produceres ved Inbicon i Kalundborg, som er ejet af Dong, med dansk halm. I produktionen af den halmbaserede ethanol anvendes desuden enzymer fra Danisco og Novozymes, det skriver Ritzau ifølge DR. Hidtil har den ethanolbaserede benzin været baseret på sukker fra Brazilien.

Den nye halmbenzin indeholder ligesom sin forgænger 5 procent ethanol og 95 procent benzin. Du kan fylde tanken med dansk halm på 98 af Statoils tankstationer. Hovedparten i hovedstadsområdet og på Sjælland.

Godt for miljøet men dyrere for forbrugerne
Den danskproducerede benzin er til gavn formiljøet. Det vil dog kost 14 øre mere pr. liter at tanke Bio 95 2G. Det er på trods af, at Statoil påtager sig en stor del af ekstraomkostningen forbundet med produktionen af den nye halmbenzin.

Politisk er der også glæde for nyudviklingen.
- Det er et vigtigt skridt frem for grønnere transport, at der nu kommer 2. generations biobrændsel på markedet. Transport fylder cirka 30 procent af vores udledning af CO2, så vi skal have gjort transporten grønnere, siger klima- og energiminister Lykke Friis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079