23948sdkhjf

Manglende finansiering indenfor cleantech kan betyde stort væksttab

Cleantech-branchen forventer stor vækst i Danmark og internationalt, men tiltrækker ikke nok investorer
Virksomhedernes positive syn på fremtiden bakkes op af en rapport udarbejdet for Energistyrelsen og DI Energibranchen.

– Analysen viser, at der er en god portion optimisme i den danske cleantech sektor inden for en bred vifte af teknologiområder. Der er således belæg for, at danske virksomheder får del i de voksende internationale markeder for cleantech. Det vil dog ikke gå af sig selv. Hvis Danmark skal fastholde sin position, skal virksomhederne fortsat innovere og hele tiden tænke i løsninger, der også vil være afsætning for internationalt, siger Nicolai Zarganis, kontorchef for Energiteknologi og EUDP fra Energistyrelsen.

Store kapitalkrav en hindring
På trods af at fjerdedel af virksomheder indenfor cleantech forventer indtægtsstigninger på 20 procent de kommende år, står branchen overfor en stor udfordring, når der skal rejses kapital.

- Da vi sidste år spurgte virksomhederne, hvilke udfordringer de har i forhold til at skabe vækst, lød svaret klart, at det var manglende ekstern finansiering, fortæller branchedirektør i DI Energibranchen, Anders Stouge.

Det er særligt de store omkostninger og lange perspektiver i indtægter, der står i vejen for de nødvendige investeringer.

Det er ensbetydende med et uforløst potentiale i hele cleantech-branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126