23948sdkhjf

Kerteminde Forsyning lukker tre boringer

- Vi har i dag fået testsvar for det pesticid, desphenyl-chloridazon, som man også har fundet i Slagelse, Esbjerg, og som der nu testes landsdækkende for.

Det skriver Kerteminde Forsyning i en meddelsele.

Selvom det viser at fundet af pesticidrester i kertemindeområdets drikkevand ikke har udsat forbrugerne for sundhedsmæssig risiko, så løber Kerteminde Forsyning ingen risici.

- Her og nu gør vi det, at vi lukker de tre boringer, der har den højeste koncentration. Og så samarbejder vi med Kerteminde Kommune om den langsigtede løsning, skriver selskabet i meddelelsen.

Fundet af desphenyl-chloridazon ligger på 0,74 mikrogram pr. liter. Den tekniske grænseværdi er 0,1 mikrogram pr. liter. Men det skal holdes op imod, at Miljøstyrelsen angiver 240 mikrogram pr. liter som en sundhedsmæssig grænseværdi.

Der er ikke blevet testet for dette stof før, fordi det ikke har optrådt på Miljøstyrelsens liste over stoffer, forsyninger skal teste for. Det er der dog ændret på nu, da et panel bestående af sundhedsmyndigheder, kommuner, Danske Vandværker og Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet at sætte stoffet på listen over stoffer, som vandværkerne jævnligt og obligatorisk skal måle for.

Vandkunder i Munkebo behøver dog ikke være bekymrede - deres vand kommer fra Odense og er derfor ikke påvirket af pesticid-fundet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094