23948sdkhjf

Snart klarhed om bølgeenergi i Hanstholm

I november afsluttes et projekt, som belyser mulighederne for at indarbejde bølgekraftanlæg i ydermolerne i Hanstholm Havn
Undersøgelsen er et led i Hanstholm Havns udvidelsesplaner og er blevet gennemført i samarbejde mellem Hanstholm Havn og den norske bølgekraftvirksomhed, First Wave Energy AS. Projektet, som har kostet to mio. norske kr. og har modtaget støtte fra Innovasjon Norge, er blevet gennemført over de sidste 10 måneder.

Bruges i planlægning af havnens udvidelse
Det vil få anlægsudgifterne i forbindelse med udvidelsen af Hanstholm Hanv til at stige, hvis der skal inkorporeres et bølgeenergianlæg i ydermolen. Derfor afhænger Nanstholm Havns bestyrelses beslutninger af forundersøgelsens konklusioner.

- Når vi afslutter forprojektet, vil vi være væsentlig mere afklarede på et meget vigtigt punkt, nemlig om det er muligt at integrere et bølgeenergianlæg i havnens ydermole. Når vi ved det, har havnens bestyrelse samtidig et grundlag for at beslutte, om der skal satses på bølgeenergi i forbindelse med havneudvidelsen og udbygningen af ydermolen, siger adm. direktør for Hanstholm Havn Birgitte Juhl til Nordjyske.

Ikke klarhed om driften af et eventuelt bølgeenergianlæg
- Det bliver ikke Hanstholm Havn som virksomhed, der skal drive et bølgeenergianlæg. Havnen vil stille de nødvendige faciliteter til rådighed, så det skal herefter afklares, hvem der skal eje og drive et anlæg - og dermed også tjene penge på aktiviteten, forklarer Birgitte Juhl.

Konklusionerne fra undersøgelsen i Hanstholm kan få betydning for norske Wave Energy AS’ planer for at opstile et bølgeenergianlæg ved Egersund i det sydvestlige Norge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11