23948sdkhjf

Strid om udvidelse af Frijsenborg Biogasanlæg

Kommunen siger ja, men naboerne er generet over det nuværende anlæg og vil ikke have mere drift til området.

I oktober sendte Frijsenborg Biogas anlæg den første gas ud på nettet, og nu barsler virksomheden i Fuglsang i Midjylland med planer om at udvidde kapaciteten.

Det skriver Midtjyllands Avis. 

Helt konkret handler det om opførelsen af en ekstra reaktortank, som vil give mulighed for tilkørsel af 24.500 tons ekstra biomasse hver år.

Den nuværende kapacitet rummer 26.700 ton og har kostet 45 millioner kroner at opføre. Anlæggets aktuelle ydeevne kan producere biogas til opvarmning af cirka 2000 hustande.

Støj fra lastbiler
Udvidelsen af anlægget betyder betyder, at der kommer til at være en heftig trafik af lastbiler til og fra matriklen fra de nuværende syv til ni daglige transporter op til 13-19. Og her opstår problemet for naboerne til biogasanlægget.

For selvom Favrskov Kommune har sagt, at de er parate til at give tilladelsen til at opføre sådan en tank i en landzone, så er naboerne af en anden mening. 

Under en nabohøring blev der rettet en skarp kritik af, at anlægget lugter, og at trafikken udgør en støjene gene for naboerne, hvilket betyder, at de frabeder sig en yderligere udviddelde af anlægget.

Det er kommunen dog ikke enig i. I landzonetilladelsen står der: 

Med baggrund i dette er det derfor vurderet, at etableringen af yderligere en reaktortank ikke vil medføre væsentlige ændringer på de omkringliggende ejendomme, ligesom den antageligt ikke vil påføre naboerne urimelige gener. 

Tilladelsen er i høring frem til 25 juli. Vælger naboerne at klage over afgørelsen, bliver sagen afgjort i Planklagenævnet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094