23948sdkhjf

Succes for Salling Plast-fabrik selvom hovedmarkedet halter

Fordobling af medarbejderstaben og udvidelse af fabrik fra 2015 på trapperne for producenten af rør, muffer og andet til fjernvarmesektoren

I 2015 åbnede Salling Plast en fabrik i byen Orsha i Hviderusland. Nu blot to år senere er der udsigt til første regnskab med overskud. Det skriver Børsen.

Halvdelen af salget fra Hviderusland går til kunder rundt om i Europa, mens Rusland er den store aftager med den anden halvdel, ikke mindst takket være den euroasiske toldunion. Men det kunne være endnu meget mere, var det ikke for sanktioner imod landet.

- Det er helt klart finansieringen af de russiske fjernvarmeprojekter, der er det største problem lige nu. Det lægger en dæmper på efterspørgslen østfra. Derfor er vi meget aktive på andre markeder også, og så skal vi ellers være klar til den tid, hvor de russiske projekter igen begynder at røre på sig for alvor. Det er et spørgsmål om tid, før der begynder at ske noget, siger Kresten Meyer, direktør for fabrikken i Orsha, til Børsen.

Trods det uforløste potentiale forventer Kresten Meyer, at fabrikken på 7.000 m2 og lagerhallerne på 45.000 m2 skal udbygges inden længe. Ligeledes er der udsigt til dobbelt så mange ansatte allerede om få år.

Mens Salling Plasts fabrik Hviderusland producerer muffer til samling af fjernvarmerør, sker udvikling og den øvrige produktion i danske Ranum. Her er staben også vokset i en årrække, så der nu er omkring 110 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188