23948sdkhjf

Fynboer satser 800 millioner kroner på biogas

Nature Energy bygger tre nye værker og investerer også i udbygning i Holsted
Energikoncernen Nature Energy har besluttet at investere 80 millioner kroner i at udbygge biogasanlægget i Holsted. Udbygningen forøger produktionen af grøn biogas med 50 procent og sænker samtidig anlægsomkostningerne, oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Projektet i Holsted kommer i forlængelse af Nature Energys beslutning om at bygge tre nye, jyske anlæg til biogas i Brande, Korskro og Videbæk - byggerier, der ifølge Fyens Stiftstidende samlet løber op i 700-800 millioner kroner. Der er desuden planer om yderligere to anlæg i henholdsvis Dons ved Kolding og i Sønderjylland.

- Udvidelsen i Holsted skal efter planen være færdig om et lille år. Brande, som i øvrigt er baseret på økologisk affald, skal stå klar i år, Korskro i anden halvdel af 2018 og Videbæk, som vi laver sammen med Arla, skal står færdigt ved årsskiftet 2018/2019, fortæller Nature Energy-direktør Ole Hvelplund til avisen.

Om udvidelsen af anlægget i Holsted fortæller han i pressemeddelelsen, at anlæggets samlede produktion af biogas stiger fra 13 til 20 millioner kubikmeter. Dermed kan anlægget levere nok biogas til at opvarme cirka 12.000 hjem.

- Vi har en klar vision om at gøre det billigere og mere effektivt at producere biogas. En af vejene dertil er at høste de stordriftsfordele, vi får ved at bygge mange ens anlæg, som let kan udbygges. Udbygningen af anlægget i Holsted er det første anlæg, vi udbygger, og det viser, at vores ambition om at gøre det mere effektivt at producere biogas i Danmark kan lykkes, konstaterer direktøren

- Vi har siden 2012 arbejdet målrettet på at gøre det så effektivt som muligt at producere biogas. De skalafordele, vi kan skabe ved at bygge mange ens anlæg, som kan udbygges, er de lavt hængende frugter. Næste skridt er at gøre andre dele af vores produktion mere effektive, tilføjer han.



Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094