23948sdkhjf

Ewiis bestyrelsesformand træder tilbage

- Jeg har bemærket, at der er rettet kritik mod min person, konstaterer Steen Dahlstrøm
Efter at have sagt farvel til topchef Knud Steen Larsen midt i juni skal energikoncernen Ewii nu også have ny bestyrelsesformand.

Steen Dahlstrøm, der har været formand siden kommunerne i det jyske Trekantsområde fusionerede deres forsyningsselskaber i 1999, har besluttet at forlade posten, oplyser han selv i en skriftlig meddelelse.

Den nu tidligere formand lægger ikke skjul på, at hans afgang hænger sammen med sagen om Knud Steen Larsen, der blev fyret efter beskyldninger om inhabilitet og dobbeltroller.

- Bestyrelsen for Ewii tog 13. juni initiativ til at afslutte samarbejdet med den administrerende direktør, Knud Steen Larsen. I forlængelse af det har bestyrelsen besluttet at fremrykke det kommende møde i repræsentantskabet til 15. august, så repræsentantskabet kan blive orienteret om baggrunden og oplæg til justering af strategien for Ewii.

- Der er en enig bestyrelse bag disse beslutninger. Men jeg har også bemærket, at der er rettet kritik mod min person. Denne kritik skal ikke stå i vejen for det, der er den vigtigste opgave for Ewii nu - nemlig at se fremad. Derfor har jeg også besluttet, at det er det rigtige tidspunkt at træde tilbage fra såvel bestyrelse som repræsentantskab. På den måde kan repræsentantskabet i august vælge en ny formand, der kan stå i spidsen for denne proces, skriver Steen Dahlstrøm, der også er borgmester i Middelfart Kommune.

- Stolt
Han tilføjer, at han er stolt over de resultater, Ewii har nået, men at han altså er kommet frem til, at det er det rette tidspunkt at lade nye kræfter tage over.

Næstformanden i bestyrelsen, Carl C. Poulsen, Kolding, er konstitueret formand indtil repræsentantskabsmødet 15. august.

Fra flere sider har der været meldinger om, at Steen Dahlstrøm burde forlade formandsposten - eksempelvis har det tidligere bestyrelsesmedlem Jens Pilgaard fra Fredericia været ude med en melding om, repræsentantskabet i Ewii bør gå sammen om at stille et mistillidsvotum til Steen Dahlstrøm. Ifølge Jens Pilgaard er Steen Dahlstrøm lige så fedtet ind i sagerne, som Knud Steen Larsen var.

Inden han meddelte sin beslutning om at forlade formandsposten nåede Steen Dahlstrøm at oplyse til Fredericia Dagblad, at processen med at finde en permanent afløser for Knud Steen Larsen på direktørposten formentlig begynder på det næste bestyrelsesmøde, 8. august. Økonomidirektør Jens Chr. Sørensen er indtil videre konstitueret som administrerende direktør.

Læs mere om: EWII
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14