23948sdkhjf

Mammoet varsler ny æra med to spritnye kraner

Nye opfindelser eliminerer de nuværende fysiske grænser for opsætning af vindmøller og gør konstruktion og vedligehold mere sikkert og effektivt

Transportvirksomheden Mammoet introducerer nu WTM 100 og WTA 250 - to kraner designet til at udføre vindmøllebyggeri og vedligeholdsprojekter mere sikkert og mere effektivt.

Begge kraner bruger møllens tårn som støtte, så de kan løfte og sænke komponenter til større højder end det udstyr, der aktuelt anvendes. Dette gør det muligt for vindmølleproducenter at øge kapaciteten hos deres turbiner med større højde og skala.

Vindindustrien må til stadighed arbejde på stigende stordriftsfordele for at gøre vinden til et mere omkostningseffektivt alternativ til andre energikilder. Derfor bliver vindmøller større og højere - og er ved at have nået de fysiske grænser for det mulige, da de bliver højere end almindelige kraner kan nå. Dette påvirker også effektiviteten af vedligeholdelsen på møllerne.

Mammoet har fulgt udviklingen og har derfor udviklet to nye kraner: En til vindmøllemontering og en til vedligeholdelse af vindmøller.

Wind Turbine Assembly Crane WTA 250
Wind Turbine Assembly Crane 250 - eller WTA 250 - har en kapacitet på 250 tons. WTA 250 kranen vil blive udviklet i tæt samarbejde med ingeniørfirmaet Mecal, som vil udvikle designet på vindmølletårnet. Kranen er monteret på en guiderail, der løber langs den nederste møllesektion, og kan løfte det næste afsnit ved hjælp af vindmølletårnet som støtte. Når den næste sektion er installeret og udstyret med en styrespindel, kan kranen skubbe sig videre op langs skinnen og gentage processen for alle de efterfølgende møllesektioner.

Når konstruktionen er færdig, kan guiderailen enten fjernes eller forblive på plads for at lette let adgang til fremtidige vedligeholdelsesoperationer. Fordi kranen bruger vindmøllens tårn til støtte, er kranens maksimale løftehøjde næsten grænseløs.

Wind Turbine Maintenance Crane WTM 100
Wind Turbine Maintenance Crane100 - eller WTM 100 - fungerer efter et lignende princip. Kranen har en kapacitet på 100 tons. Det er fastgjort til to præinstallerede løfteøjne og kan trække sig selv og lasten op langs vindmøllen ved hjælp af tårnet til støtte. WTM 100 er udstyret med klør, der vikler sig rundt om tårnet for at holde sig stabil.

Brugen af denne kran kræver minimal modifikation. Den kan bruges på vindmøller, der er udstyret med præmonterede hejseøjne, og i nogle tilfælde kan den også bruges på eksisterende vindmøller.

Ubegrænset, sikrere og mere effektivt
- Begge kraner er kompakte - WTM kan nemt passe i to standard containere - og WTA behøver kun to trailer under flytning. Dette gør dem nemme at mobilisere og flytte, og meget mere effektive end konventionelle alternativer, forklarer Wessel Helmens, Mammuts innovationsdirektør.

- Vigtigere er, at begge kraner eliminerer højdebegrænsningerne for vindmøllerne og gør både montage- og udskiftningsprocessen hurtigere og mere omkostningseffektiv.

Hertil kommer, at kranerne giver sikkerhedsfordele, siger Helmens:

- Fordi kranerne er fastgjort til tårnet, har de ingen spor, hvilket gør behovet for yderligere jordforstærkninger stort set overflødige. Det tårnbaserede design sætter også kranen og operatøren tættere på arbejdsområdet, hvilket gør montering og vedligeholdelse både sikrere og lettere.

Yderligere tilføjelser
Mammoet diskuterer i øjeblikket ibrugtagen af denne nye teknologi med deres kunder. De udforsker også andre versioner.

- Afhængigt af input fra vores kunder kan vi introducere flere tilføjelser til WT-serien, siger Helmens.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096