23948sdkhjf

Grundfos og ADRA udvikler soldrevet vandkiosk

Nødhjælps- og udviklingsorganisationen ADRA indgår et partnerskab med Grundfos.

Partnerskabets mål er at forbedre og redde liv ved hjælp af vedvarende energi og nyskabende teknologi, som kan sikre en mere effektiv og bæredygtig adgang til vand.

Som et led i dette samarbejde, vil flere af ADRAs kommende projekter gøre brug af Grundfos-produkter - blandt andet vandpumper, som er drevet af solenergi som erstatning for håndpumper samt automatiserede vandtanke, som man, på samme måde som med pengeautomater, kan aktivere med et kort.

- Globalt er Grundfos førende, når det gælder vandpumper og brug af vedvarende energi til at skaffe vand, og deres ry for kvalitet og innovation er velkendt. Med denne mulighed for at forbedre millioner af menneskers liv ved at give dem adgang til rent vand, er vi stolte over at kunne arbejde side om side med Grundfos og støtte så mange familier på deres rejse mod et bedre liv, siger Jonathan Duffy, præsident i ADRA International.

I løbet af de næste fem år vil de give 1,5 millioner mennesker i Afrika, Asien, Mellem- og Sydamerika og i det sydlige Stillehav adgang til rent vand.

Innovativ vandkioskmodel

Projekterne vil fokusere på at hjælpe mennesker, som lever i udkanten af større byer.

Ved hjælp af Grundfos-teknologi har ADRA skabt en innovativ vandkioskmodel, hvor kunderne kan få rent vand, købe hygiejneforsyninger og andre grundlæggende husholdningsartikler, gå på Wi-Fi og få viden om god hygiejne gennem film, som vises på en skærm foran på kiosken.

Kioskerne vil ikke blot yde en service til kunderne, men samtidig også skabe arbejdspladser og en indtægt til de iværksættere, som vil investere i kioskerne.

Første kiosk i Haiti

ADRA planlægger at sætte den første vandkiosk op i Haiti allerede i løbet af sommeren.

Den vil forbedre adgangen til rent vand for et samfund, der stadig er ved at komme sig over ødelæggelserne efter orkanen Matthew.

I løbet af 2017 er der planlagt yderligere vandkiosker i Mozambique, der er hårdt ramt af tørke, og i Nepal, hvor der stadig mangel på rent vand efter det ødelæggende jordskælv i 2015.

Om ADRA

  • ADRA Danmark er en stor international udviklings- og nødhjælpsorganisation.
  • ADRA Danmark er en uafhængig organisation, der støtter mennesker i nød uanset race, køn, seksualitet, politisk eller religiøs overbevisning.
  • Gennem partnerskaber med lokalsamfund, organisationer og regeringer når ADRA’s verdensomspændende netværk hvert år ud til millioner af mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125