23948sdkhjf

Dong Energy indvier 582 MW vind

Dong Energy indvier i dag de to tyske havmølleparker, Gode Wind 1 og 2. Det sker på den danske ambassade i Berlin.

 - Vi er stolte af officielt at kunne indvie vores seneste tyske vindmølleparker i dag. Havmøllerne på Gode Wind 1 og 2 er allerede i gang med at producere ren strøm ud for den tyske kyst ved Norddeich, og vores næste tyske havmølleprojekt, Borkum Riffgrund 2, er godt på vej. Projekter af denne størrelse er et vidnesbyrd på, at havvind er blevet en stabil, pålidelig og omkostningseffektiv teknologi, der kan bidrage betragteligt til Tysklands energiomstilling, siger Samuel Leupold, medlem af Dong Energy's Executive Committee og koncerndirektør for Wind Power.

Planlægningen af havmølleparkerne Gode Wind 1 og 2 begyndte med den endelige investeringsbeslutning i 2013. 

Dong Energy ejer 50% af både Gode Wind 1 og 2. Infrastrukturfonden Global Infrastructure Partners ejer 50% af Gode Wind 1, mens den tredjestørste tyske forsikringsgruppe, Talanx, er indirekte investor. Fire danske pensionsfonde, herunder PKA og Industriens Pension, ejer 50 % af Gode Wind 2.

Begge havmølleparker befinder sig 45 kilometer fra den tyske kyst. De i alt 97 havmøller har en samlet kapacitet på 582 MW og producerer dermed strøm nok til at kunne dække 600.000 tyske husstandes strømforbrug.

Mere tysk vind
I foråret 2017 deltog Dong Energy i den første af to tyske auktionsrunder for havvind. Dong Energy vandt tre projekter, der alle placeres i Nordsøen og får en samlet kapacitet på 590 MW.

Projekterne er planlagt til at stå klar i 2024, under forudsætning af at Dong Energy træffer endelig investeringsbeslutning herom, hvilket forventes at ske i 2021.

To af vinderprojekterne, OWP West og Borkum Riffgrund West 2, vil blive opført uden tilskud. Det tredje vinderprojekt, Gode Wind 3, er i tilskudsperioden garanteret en afregningspris på 60 euro pr. MWh.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141