23948sdkhjf

Politiet dropper Vestas-sag efter langstrakt personstrid

Bagmandspolitiet har brugt et år på at undersøge, om topfolk i Vestas kunne tiltales for ulovlige handlinger i forbindelse med en industrispionageaffære.

Det har bagmandspolitiet nu opgivet, skriver Børsen.

Politiet dropper dermed en eventuel sag mod bestyrelsesformand i Vestas Bert Nordberg og tidligere adm. direktør Ditlev Engel, skriver avisen.

Vestas fyrede i 2012 den daværende økonomidirektør Henrik Nørremark og politianmeldte ham med den begrundelse, at han havde betalt 140 millioner kroner for kinesiske vindmøller, så konkurrentens teknologi kunne blive studeret. Et spionprojekt med navnet Project Dragon.

Politiet droppede i 2015 at føre sag mod Henrik Nørremark. Til gengæld blev Ditlev Engel beskyldt af Henrik Nørremark for at have løjet om sin egen viden om spionprojektet Project Dragon.

Bagmandspolitiets konklusion er nu, at det ikke kan afvises, at Ditlev Engel og andre i Vestas kendte til spionprojektet. Til gengæld mener Bagmandspolitiet ikke, at det kan bevises, at Ditlev Engel har løjet med vilje, og det kan heller ikke bevises, at han har ønsket at lyve for at bringe andre i fedtefadet.

Bagmandspolitiet fandt heller ingen grund til at tiltale bestyrelsesformand Bert Nordberg.

Vestas skriver i et mailsvar til avisen, at man er tilfreds med sagens udgang efter “denne noget besynderlige anmeldelse”.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156