23948sdkhjf

To bioforgasningsanlæg på vej i Hillerød

Et nyt forsøgsprojekt med bioforgasningsanlæg skal levere CO2-neutral varme og elektricitet produceret på gas udvundet af træflis til forbrugerne i Hillerød Kommune.
Den jyske virksomhed Weiss, selskabet Bioforgasning Hillerød P/S og Hillerød Forsyning er på vej med et forsøgsprojekt om bioforgasning, skriver Sjællandske Medier.

Gas produceret på træflis
Projektet indebærer, at to bioforgasningsanlæg om få år vil kunne levere CO2-neutral varme og elektricitet produceret på gas udvundet af overskydende træflis fra skovbruget til forbrugerne i Hillerød.

- Der er ikke mange projekter af den slags, så det er ret spændende, siger Kaj E. Jensen, chef for fjernvarmen i Hillerød.

De to forgasningsanlæg vil dække fem procent af forbruget i Hillerød.

Støttet af Energinet.dk
Energinet.dk har i årevis støttet udviklingen af forgasningsteknikken og har nu også støttet Hillerød-projektet med millioner.

- Det er helt klart en mulighed for at få mere vedvarende energi ind i varme- og elproduktion, siger Steen Vestervang, som er forskningskoordinator hos Energinet.

Dong Energy også med på forgasnings-vognen
Bioforgasning foregår ved, at man forgasser organisk materiale, og i anlæggene i Hillerød bliver det således flis leveret fra Grib Skov eller andre nærliggende skovbrug.

Men det er ikke kun de tre nye samarbejdspartnere, der har fået øjnene op for bioforgasning. Også Dong Energy arbejder med et projekt – dog i en lidt anden størrelsesorden.

- Vi vil gerne bruge de former for biomasse, der er tilgængeligt i Danmark og udvikle et forgasningsanlæg, der kan forgasse halm og gyllefibre, som er noget som vi har meget af, siger Anders Boisen, som er ingeniør hos Dong Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062